Dian Popescu: PNL este promotorul privatizării

Dian Popescu, şeful PNL Gorj, a abordat subiectul privatizării unor pachete din complexurile energetice, într-o emisiune la Radio Infinit. Acesta a spus că susţine privatizările din sistemul energetic.

Cum remediem problemele economice?

Totul pleacă de la sistemul economic. Gorjul nu ar fi trebuit să fie sărac. Este o eroare economică plecată de la Bucureşti, de la guvernare.

S-a mai îndulcit puţin, s-a mai atenuat stânga în judeţul Gorj pentru că lumea a înţeles că există şi o altfel de politică, nu numai politica unei stângi şi a unui ajutor permanent de la stat. Gorj este un judeţ unde au dominat până în acest moment companiile de stat şi permanent s-a mers pe acea dezinformare a populaţiei că dacă vine dreapta cumva la putere vinde şi rămân fără locuri de muncă. Dacă stăm bine şi ne uităm în istoria nu îndepărtată a ultimilor opt ani de zile vom vedea că nu PNL a fost cel care a vândut. PNL este promotorul privatizării, nu a vinderii. Sunt două lucruri distincte, lumea nu le-a prea înţeles pentru că nimeni nu le explică.

E la fel de rău ca şi privatizarea dacă ne referim la complexurile energetice..

Dacă ne referim la complexurile energetice depinde cu ce ochi privim şi pe care latură a economiei privim această privatizare.

Cum explicaţi oamenilor?

Dacă plecăm de la premisa că este greu să explicăm oamenilor şi oamenii nu vor înţelege că privatizarea nu face altceva decât să pună nişte baze solide, sustenabile economiei şi nu putem merge la infinit cu a ne fura căciula unii la alţii atunci să ne uităm în restul ţării şi să vedem că nu s-a mers pe privatizare la momentul potrivit.

Unde s-a mers pe vânzare s-a vândut şi s-a dus definitiv, nu mai există. Şi atunci v-aş întreba: Era mai bine o privatizare la timp, în care se făcea o restructurare solidă, 30-40% din muncitori şi rămâneau ceilalţi şi aveau şi aveau salarii bune sau s-a mers cu minciună permanentă, minciună a stângii până la urmă prin care am ajuns până la final, unde am desfiinţat acele întreprinderi, dând în acelaşi timp un ajutor social, salarii compensatorii, care au fost din punctul meu de vedere o eroare pentru că nu trebuia să se întâmple lucrurile acestea.

Gorjenii şi târgujienii ştiu că jumătate din oraş a fost privatizat şi s-a ales praful de zona industrială a oraşului…

Nu a fost o privatizare ci o restructurare, a fost o vânzare a întreprinderilor pentru a folosi spaţiile şi terenurile deţinute, ca şi afaceri imobiliare. Nu a fost o privatizare. Într-o privatizare înseamnă a avea un contract de privatizare, iar prin contractul de privatizare, indiferent cui îi dai acea întreprindere îi impui menţinerea locurilor de muncă, să menţii profilul, multe, multe lucruri…

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: