Desert cremos, fără coacere
Ingrediente necesare: 200 g pișcoturi, 700 ml lapte, 80 g praf de budincă de vanilie, 250 ml frișcă lichidă, 120 ml smântână de gătit, 80 g ciocolată neagră.
Mod de preparare: Așezăm pișcoturile trecute prin lapte într-un vas de copt, formând un strat uniform.
Pregătim budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Turnăm budinca fierbinte peste stratul de pișcoturi, întindem uniform și lăsăm să se răcească complet. Mixăm frișca spumă tare și întindem peste budincă. Uniformizăm și mai punem un rând de pișcoturi trecute prin lapte.
Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi, împreună cu smântâna. Amestecăm până la omogenizare după care turnăm peste pișcoturi.
Dăm desertul la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore. Servim cu fructe proaspete: căpșuni, afine, banane.