Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Descoperire uluitoare care ar putea salva omenirea!

O descoperire uluitoare a fost făcută de doi cercetători care au căutat, în nord-vestul Franței, noi zone din care să poată fi extrase hidrocarburi. Aceștia nu au găsit ce căutau dar au dat peste altceva care ar putea salva lumea.

Jacques Pironon și Phillipe De Donato, directori de cercetare în cadrul Centrului Național de Cercetare Științifică din Franța, au folosit o sondă inovativă pentru a detecta nivelul de metan din subsolul bazinului minier Lorraine. La câteva sute de metri adâncime, dispozitivul a descoperit concentrații mari de hidrogen.

„Aceasta nu a fost o adevărată surpriză pentru noi; e ceva normal să găsești mici cantități aproape de suprafața unei găuri de sondă. Dar când sonda a mers mai adânc, concentrația a crescut, la 1.100 de metri era 14%, iar la 1.250 de metri a ajuns la 20%”, a declarat Pironon, pentru CNN. Potrivit acestuia, descoperirea sugerează că acolo există un bazin de hidrogen de mari dimensiuni care ar putea conține până la 250 de milioane de tone de hidrogen.

Hidrogenul este un combustibil ecologic, însă, deocamdată tehnologia prin care este produs nu este prietenoasă cu mediul înconjurător. Majoritatea stocurilor de hidrogen disponibile astăzi au fost produse prin arderea de gaz natural, o activitate care poluează masiv aerul. Extragerea de hidrogen în cantități mari din sol poate ajuta enorm la combaterea problemelor climatice actuale.

Din arderea hidrogenului rezultă doar apă, de aceea ar putea fi combustibilul ideal pentru transporturile auto, aeriene și maritime. Mașini cu motoare pe hidrogen există deja în producția de serie, iar unul pentru avioane a fost deja testat cu succes de Rolls-Royce și easyJet.

Adoptarea acestor motoare ar putea reduce semnificativ emisiile de dioxid de carbon ale industriei aviatice, care reprezintă aproximativ 2,1% din emisiile totale produse de activitățile umane la nivel global.

Galerie foto


Vizualizări: 5,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: