De ce trebuie să tăiați frunzele de la ardei toamna!
Puțini gospodari știu că și ardeiul se taie, cel puțin frunzele, în perioada de toamnă. Principalele obiective ale tăierii plantelor de ardei la sfârșitul sezonului sunt să grăbească „colorarea” ardeiului și să forțeze fructele să se coacă înainte de venirea vremii reci.
Tăiați frunzele suplimentare pentru a lăsa lumina soarelui să ajungă la fructele în curs de dezvoltare.
Tăierea plantelor de ardei se face pentru a îndepărta orice frunze sau ramuri care se apropie direct de fruct la sfârșitul sezonului dar și pentru a expune ardeii la lumina maximă a soarelui.
Deși puteți mânca ardeii atunci când sunt verzi, multe tipuri de ardei sunt menite să se maturizeze la o culoare mai strălucitoare.
De multe ori ardeii au un gust mai bun atunci când au ajuns la culoarea lor completă, roșu sau galben, după caz.
Multe (dar nu toate) soiurile de ardei roșu, portocaliu, galben și chiar violet trebuie lăsate pe plante pentru a-și dezvolta culorile bogate. Alte soiuri își manifestă culoarea strălucitoare chiar și atunci când fructele sunt imature.
Plantele tăiate forțează ardeii să se coacă și să se maturizeze la dimensiunea lor completă și la culoare ceva mai repede.
Tăiați, de asemenea, toate punctele de creștere cu aproximativ 3 până la 4 săptămâni înainte de sosirea vremii reci. Acest lucru obligă toți ardeii rămași să se maturizeze și să se dezvolte la culoarea lor completă.
Utilizați o pereche de foarfece de tundere pentru a tăia din fiecare ramură și lăstar lateral. Îndepărtați, de asemenea, orice flori și fructe imature care cu siguranță nu se vor maturiza înainte de sosirea înghețului.
Acest lucru obligă planta să-și schimbe energia în procesul de coacere. Acesta este cel mai simplu mod de a face ca fructele să se „coloreze” înainte de sosirea înghețului.