Dan Vîlceanu explică de ce nu poate fi dat afară din grupul PNL

Fostul ministru Dan Vîlceanu, deputat de Gorj și fost lider al organizației județene, a adresat o sesizare conducerii Camerei Deputaților cu privire la excluderea sa din grupul parlamentar al PNL. El lansează un atac dur la adresa conducerii PNL - Nicolae Ciucă și Lucian Bode. Declară că cei doi sunt deranjați pentru că a atacat PSD. Vîlceanu mai spune că cei doi nu respectă Statutul partidului, iar mai nou, nici Regulamentul Camerei Deputaților.

Dan Vîlceanu a transmis Biroului Permanent al Camerei Deputaților că atât el, cât și deputatul Gheorghe Pecingină, deputat PNL ales în aceeași circumscripție electorală, rămân membri și deputați activi ai Partidului Național Liberal, conform regulamentului Camerei Deputaților, articolul 14.

Deputatul a explicat că, potrvit regulamentului Camerei Deputaților, există doar trei modalități de a părăsi grupul parlamentar al unui partid politic: fie părăsirea grupului de către un deputat, fie excluderea din partid, fie demisia din partid. În cazul lor, nici el și nici Pecingină nu au demisionat din grupul parlamentar, nu au fost excluși din PNL și nici nu au renunțat la calitatea de membri ai acestui partid.

Ciucă și Bode au depășit etapa în care sfidau doar Statutul, acum sfidează și o lege constituțională, Regulamentul Camerei Deputaților. În regulamentul Camerei Deputaților scrie foarte clar că singura posibilitate să poți fi exclus din grupul parlamentar este să fii exclus în prealabil din partid. Nu este cazul aici.

"Oricum, mai grav este că prin această decizie Ciucă și Bode se șterg pe pantofi cu Constituția României, pentru că motivația pe care au formulat-o a fost că am deranjat grupurile de interese ale PSD în cazul azilelor groazei și am semnat înființarea unei comisii de anchetă, dar și faptul că mă opun ca PSD să cocoșeze românii cu taxe și am semnat sesizarea la CCR împotriva legii prin care Ciolacu inventează taxe. De la începutul acestei sesiuni, PNL a pierdut 5 parlamentari, dacă Ciuca si Bode mai muncesc puțin o să înjumătățescă în scurt timp numărul parlamentarilor PNL".

Vizualizări: 2,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: