Cum se curăță corect pantofii de piele întoarsă
Pantofii de piele întoarsă au un farmec anume şi pot fi purtaţi la ţinute casual și sport. Totuși aceștia se curăță foarte greu iar mulă lume evită astfel achiziționarea lor. Pielea întoarsă este un material pretențios, însă dacă cunoști metodele corespunzătoare de curățare, îngrijirea acesteia va fi foarte ușoară.
Atunci când vine vorba de curățarea corectă a pantofilor de piele întoarsă, spălarea lor în mașina de spălat trebuie exclusă din start. De fapt, trebuie să evităm chiar și scufundarea completă în apă a acestora. În caz că nu știați, încălțămintea din piele, indiferent că vorbim de piele întoarsă sau tăbăcită, nu reacționează bine la contactul cu apa. În concluzie, este recomandat să protejăm pantofii de piele întoarsă de expunerea îndelungată la apă.
Pentru a curăța în mod corespunzător încălțămintea din piele întoarsă nu este indicat să utilizăm substanțe chimice puternice pentru că acestea ar putea deteriora structura materialului. Nici expunerea la razele directe ale soarelui nu este benefică pentru pantofii de piele întoarsă. În schimb, poți lăsa acest tip de încălțăminte într-o încăpere răcoroasă și ventilată.
Totodată, după ce i-ai purtat, pune în interiorul lor hârtii șifonate care să absoarbă mai rapid umezeala.
În cazul încălțămintei de piele întoarsă trebuie să acționăm ușor, pentru a nu deteriora structura acestui material. Cea mai bună metodă de a îndepărta murdăria de pe pantofii de piele întoarsă este fără apă. Pentru a face asta vei avea nevoie de o perie cu peri moi. Poți șterge cu aceasta toate impuritățile, însă este important să cureți pantofii imediat ce murdăria apare. Cu cât murdăria stă mai mult timp pe încălțăminte, cu atât mai greu va fi de îndepărtat. În schimb, dacă curățăm din timp pantofii, murdăria nu va pătrunde mai adânc în material. Există în comerț și unele radiere speciale pentru piele întoarsă, care vor șterge foarte eficient petele.
Pentru a înlătura cele mai puternice pete, fie că este vorba de vin sau mâncare, poți să folosești banalul oțet alb. Metoda este complet naturală, cu o soluție suficient de puternică pentru a acționa ca un agent de curățare, dar nu prea acidă. Şterge pantofii cu o cârpă moale îmbibată în puțin oțet. Lasă zona afectată să se usuce complet, iar apoi periază pata cu o perie moale. Dacă pata nu iese prima dată, repetă pașii prezentați mai sus.