Cum au dispărut 4 milioane de euro din conturile clubului Pandurii

Fost președinte la Pandurii și unul dintre principalii creditori ai clubului fanion al Gorjului, Marin Condescu a fost invitat la  emisiunea sportivă „Prietenii lui Ovidiu”. Ovidiu Ioanițoaia a dorit să afle cum au dispărut din conturile clubului cei patru milioane de euro lăsați de Condescu după demisia sa de la Pandurii, la începutul anului 2014.

Fostul președinte a vorbit deschis despre cum a fost reținut în urmă cu zece ani pentru 24 de ore, după ce a fost audiat la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj și a explicat cum a intrat Pandurii în faliment.

„Ca persoană fizică sunt pensionar. Ca ocupație sunt creditor la Pandurii și am încercat după 2016, odată cu intrarea în insolvență a clubului Pandurii, să salvăm echipa să nu intre în faliment. Dacă am reușit din punct de vedere financiar, n-am reușit și din punct de vedere legal. Pandurii  a ajuns în situația asta pentru că cineva a avut interes ca Pandurii să falimenteze! Factorul politic. Președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu”, a răspuns Condescu la întrebările lui Ovidiu Ioanițoaia precizând că a lăsat în conturile clubului 4 milioane de euro, aspect care a fost dovedit ulterior cu documente: „Clubul, în ianuarie 2014, avea în conturi 4 milioane de euro și toți antrenorii și jucătorii aveau banii încasați. Acești bani au rămas în cont, iar după doi ani clubul a intrat în insolvență. Apoi, banii s-au dus altundeva... Nu știu unde au plecat, să caute instanțele abilitate!”

Deși s-a dovedit concret că acei bani au existat în conturile clubului, chiar și următorul președinte Mihai Prunariu recunoscând că a lăsat Pandurii cu bani în conturi, peste două milioane de euro, nu se știe cum au dispărut și unde au ajuns pentru că nimeni nu a avut interes să afle. Cert este că Pandurii nu avea datorii în acea perioadă, după plecarea lui Condescu de la club, pentru că UEFA e foarte strictă și nu permite ca echipele cu datorii să joace în cupele europene. Iar cei de la Pandurii jucaseră chiar în grupele Europa League în 2013, deci echipa trecuse de criteriul financiar al UEFA care nu permite datorii la jucători, antrenori sau la stat. Deci Pandurii nu putea avea datorii la ANAF înainte de 2013 așa cum au vehiculat politicienii vremii care se cramponau la intrarea în insolvență de așa zise datorii vechi ale echipei.

Galerie foto



Vizualizări: 1,542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: