Cum au ajuns polițiștii din Gorj pe urmele banilor falși

Câteva sute de euro care au fost schimbate la mai multe agenții de schimb valutar din Târgu Jiu au pus în alertă polițiștii din Gorj. Au aflat că banii respectivi erau falși așa că au pornit pe firul acestora și au confiscat aproape 100 de mii de euro. Verificările i-au dus la doi bărbați din Alba cărora le-au organizat și un flagrant și apoi acasă la un tânăr din Arad, de unde au ridicat o sumă importantă de bani, toți falși. A fost cea mai importantă captură la acest capitol făcută de polițiști până acum.

Primele semne de întrebare au fost ridicate chiar în Târgu Jiu, când la mai multe case de schimb valutar au ajuns bancnote false. În plus, la începutul acestui an, o tânără din Târgu Jiu a sunat la 112 să anunțe că a primit bani falși de la un bărbat în schimbul unor servicii sexuale pe care l-ar fi întâlnit după ce fata pusese un anunț pe un site de publicitate. „Au fost identificate mai multe bancnote care au fost plasate la diferite agenții de schimb valutar. În acest mod, s-au sesizat organele de urmărire penală”, a mai spus Camelia Caragea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Procurorii și polițiștii de la Combaterea Criminalității Gorj au organizat, în primă fază, un flagrant în județul Timiș. Acolo au găsit doi bărbați din Alba Iulia care aveau la ei o geantă plină cu bani falși. „Pe raza municipiului Târgu Jiu au fost identificate mai multe bancnote, euro, contrafăcute, care erau puse în circulație. În urma cercetărilor efectuate de polițiști din cadrul Serviciului pentru Combaterea Criminalității Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, s-a organizat o acțiune în flagrant pe raza județului Timiș”, a mai explicat Camelia Caragea.

Au urmat apoi mai multe percheziții în Arad, instrumentate tot de polițiștii din Gorj. Au găsit acasă la un tânăr o sumă importantă de bani, toți contrafăcuți. “Cu ocazia realizării flagrantului au fost identificaţi doi bărbați, de 44 și 45 de ani, din municipiul Alba Iulia, judeţul Alba, care aveau asupra lor suma de 16.000 euro contrafăcuţi, sumă ce urma să fie pusă în circulaţie pe piaţa românească. În continuarea cercetărilor, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, polițiști din cadrul Serviciului de Combaterea a Criminalităţii Organizate Gorj, au efectuat pe raza municipiului Arad, 3 percheziţii domiciliare, la imobilele deţinute de un tânăr de 23 ani, din localitate. Cu această ocazie a fost ridicați 73.820 euro, contrafăcuţi, un pistol cu glonţ, calibrul 7,65 mm, 16 cartuşe cu glonţ, neutilizate, calibrul 7,65mm, 2 pachețele cu substanţă pulverulentă, de culoare albă, având o greutate de aproximativ 3 grame, posibil cocaină,  2 grame fragmente vegetale, de culoare verde-oliv, cu miros specific, posibil canabis şi suma de 13.550 euro”, a transmis Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Cei trei bărbați implicați în acest dosar au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. În paralel, polițiștii continuă cercetările să afle de unde proveneau acești bani falși.

Vizualizări: 2,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: