Cu cât se vinde în Târgu Jiu ciocolata Dubai, care face furori în toată lumea

Ciocolata Dubai, care face furori în toată lumea, se vinde și în Târgu Jiu. Noul desert a cucerit rapid rețelele de socializare, datorită combinației sale surprinzătoare: ciocolată topită, cataif crocant și pastă delicioasă de fistic. În unele cofetării din Târgu Jiu, 65 de grame de ciocolată costă 20 de lei.

Acest desert inedit, creat de Sarah Hamouda în timpul poftelor sarcinii, și-a găsit originile în Dubai, unde a devenit un adevărat răsfăț.

Chiar dacă prețul poate ajunge și la 90 de lei pentru o porție, mulți pasionați au fost inspirați să îl reproducă acasă, aducând un strop de lux în propriile bucătării. 

Câteva gorjence pricepute chiar au postat anunțuri pe internet că au încercat ciocolata, le-a ieșit și o pregătesc la comandă pentru pofticioși. “Suntem încântați să vă anunțăm că acum puteți găsi delicioasa ciocolată Dubai chiar aici, în orașul nostru! Această ciocolată de lux, cunoscută pentru gustul său rafinat și textura fină, este acum disponibilă pentru toți iubitorii de dulciuri”, e unul dintre anunțuri. Și matrițele de silicon se vând ca pâinea caldă.

Și cofetăriile au fost luate de val și au pus în vitrină celebra ciocolată. Pentru 100 de grame de ciocolată, pofticioșii scot din buzunar în jur de 40 de lei.

Rețeta

Deși prețul în Dubai este ridicat, ajungând la 90 de lei pentru o porție, deliciul a inspirat internauții să-l recreeze acasă. Prepararea este simplă: cataiful se rumenește în unt, ciocolata se topește, iar desertul se asamblează cu pastă de fistic. 

Ingrediente pentru rețetă: 200 g ciocolată cu lapte, 45-50 g kataif, 4-5 linguri pastă de fistic, 20 g unt.

Kataiful se rumenește în untul topit timp de 3-4 minute. După ce și-a schimbat culoarea, acesta poate fi luat de pe foc. Între timp, ciocolata se pune la topit la abur sau în cuptorul cu microunde. Ciocolata Dubai a devenit astfel simbolul luxului accesibil și un exemplu perfect de cum un desert simplu poate deveni viral.

Vizualizări: 1,971

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: