Cu cât cresc amenzile de circulație în România de la 1 iulie! 

Guvernul României a majorat salariul minim pe economie la 3.700 de lei, începând cu data de 1 iulie. Conform legii, punctul de amendă de circulație reprezintă 5% din valoarea salariului minim și, prin urmare, un punct de amendă ar trebui să crească de la 165 de lei, cât este acum, la 185 de lei de la 1 iulie 2024.

Punctul de amendă de circulație, legat direct de creșterea salariului minim, nu a fost încă înghețat, deși, săptămâna trecută, premierul Marcel Ciolacu declara că asta se va întâmpla. Însă purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, spune că „mai este răgaz până la 1 iulie”.

 „Premierul a comunicat această intenție. Dacă oportunitatea a fost decisă, mai este un răgaz până la 1 iulie să fie adoptată printr-un act normativ”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. Potrivit oficialului, în lipsa măsurii înghețării punctului de amendă, de la 1 iulie 2024, contravențiile de circulație vor crește. „Da, vorbim pe un scenariu ipotetic, dar din câte știu, punctul de amendă este 5% din salariul minim și atunci putem face deducția că va suferi modificare în consecință după data de 1 iulie, dar repet, să ajungem acolo întâi”, a recunoscut Constantin.

La începutul anului 2024, Guvernul a stabilit un nou mod de calcul al punctului de amendă. Astfel, valoarea punctului de amendă a fost stabilită la 5% din salariul minim brut pe țară, față de valoarea de 10% cât fusese în trecut. Astfel, de la 1 ianuarie 2024, punctul de amendă este 165 de lei. În cazul în care Executivul nu va adopta un act normativ care să prevadă înghețarea punctului de amendă, acesta va crește la 185 de lei de la 1 iulie 2024!

Vizualizări: 936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: