Criză depăşită la Oncologie. Medicul Blendea nu mai e singur!
Lucrurile încep să revină la normal la secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu. Medicul Adrian Blendea a fost nevoit să se descurce singur luni bune, după ce doi colegi au primit interdicţie de a profesa, din cauza unui dosar penal. Din ianuarie, Blendea are un nou coleg, medic specialist cu drepturi depline. Uşor nu le va fi nici de aici înainte, asta pentru că saloanele sunt pline de pacienţi bolnavi.
Medicul rezident de la Craiova este de fapt noul coleg al medicului Blendea. De la începutul acestui an, are drepturi depline pentru a profesa ca medic specialist. Medicul Adrian Blendea spune că face faţă mai uşor pacienţilor de pe secţie. „Am un nou coleg medic specialist şi este mult mai bine. Se simte această schimbare. Este altceva", a spus medicul Adrian Blendea, tot pe fugă, asta pentru că saloanele secţiei sunt pline.
"Medicul rezident din anul V, începând cu 1 ianuarie 2017 a încheiat stagiul de pregătire în rezidenţiat şi urmează să primească certificatul de confirmare ca medic specialist. Deci în momentul acesta este medic specialist", a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.
Este posibil ca medicul Iulia Fometescu, al cărui drept de a mai profesa i-a fost retras temporar în luna noiembrie, să revină în curând pe secția de Oncologie. Despre celălalt medic cercetat pentru fraudarea bugetului asigurărilor de sănătate, Mariana Găvănescu, se cunoaște faptul că s-a pensionat imediat după declanşarea anchetei.
Puţine paturi libere pe secţie
Secţia de Oncologie are 46 de paturi puse la dispoziţia pacienţilor suferinzi de diverse probleme oncologice, la spitalizare continuă. Un număr de 32 de pacienţi sunt internaţi în acest moment. Pe spitalizare de zi erau joi 27 de pacienţi. Un bolnav din Târgu Jiu, recent operat, se temea că va fi pus cu un alt suferind în acelaşi pat. "Am înţeles că ne pun câte doi în pat. Eu m-am operat recent la stomac şi nu pot să mai stau cu altcineva în pat. Am tumoare de laringe şi trebuie să fac chimioterapie. Nu mai pot mânca şi nici să beau lichide", a spus Nicolae Bolţ.
Reprezentanţii spitalului au spus că nu se pune în discuţie ca pacienţii de la Oncologie să stea câte doi în acelaşi pat.