Crenvurşti de porc dar cu mai multă carne de pui, pe rafturile magazinelor din România
Un studiu realizat de InfoCons arată că procentul de carne de porc din crenvurştii vânduţi în magazinele din România variază între 10% şi 93%, însă sunt și produse comercializate sub eticheta de crenvurşti de porc deși aveau mai multă carne de pui în compoziţie.
InfoCons a studiat etichetele a 19 produse găsite în magazinele de la noi. În cazul unora dintre cremvurştii de porc principalul ingredient, în ceea ce priveşte cantitatea, era carnea de pui. Urma apoi apa - 57,89%, sarea - 31,57% și abia apoi carnea de porc.
InfoCons a studiat etichetele a 19 produse găsite în magazinele de la noi. În cazul unora dintre cremvurştii de porc principalul ingredient, în ceea ce priveşte cantitatea, era carnea de pui. Urma apoi apa - 57,89%, sarea - 31,57% și abia apoi carnea de porc. InfoCons a studiat și aditivii alimentari găsiţi în crenvurştii de porc și a constatat că toate produsele conțin E-uri, iar numărul de aditivi alimentari variază între 2 şi 11 per produs.