Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Cosmin Popescu: Decizia pentru CEO ar trebui să fie în mâna unui director

Liderii PSD Gorj au comentat posibilitatea ca CE Oltenia să iese de sub incidenţa ordonanţei 109, cea care prevede sistem dualist la vârful unor companii de stat. Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj, dar şi senatorul Florin Cârciumaru susţin că decizia pentru CEO ar trebui să fie în mâna unui director general.

Şeful Consiliului Judeţean Gorj s-a declarat adeptul „unui sistem unitar” în companiile de stat, având în vedere că sistemul dualist a împiedicat de cele mai multe ori luarea unor decizii vitale pentru o anumită companie de stat. „Decizia pentru CEO ar trebui să fie în mâna unui director general şi eu sunt adeptul unui sistem unitar pentru că am văzut ceea ce se întâmplă în sistemul dualist, o întârziere de multe ori nejustificată a luării unor decizii. Această decizie a Directoratului de multe ori a fost suspendată sau amânată de către Consiliul de Supraveghere”, a spus Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Părerea lui Cosmin Popescu este împărtăşită şi de senatorul Florin Cârciumaru, care spune că în felul acesta s-ar rezolva o mare nedreptate. „Eu consider că este benefic şi cred că s-a rezolvat o nedreptate, în sensul că de la apariţia ordonanţei şi până în momentul de faţă foarte multe societăţi cu capital de stat au ieşit de sub incidenţa ei. Şi de ce să rămână doar CEO şi alte câteva societăţi”, a spus senatorul Cârciumaru.

Mai multe companii și regii de stat, între care Tarom, Complexul Energetic Oltenia, dar și Romarm, au fost scoase de sub incidența OUG 109/2011, care instituia obligativitatea alegerii unei conduceri compuse din manageri profesioniști Proiectul a fost votat doar în Senat, astfel că acum merge în Camera Deputaților, care este for decizional. 

Vizualizări: 2,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: