Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

CE Oltenia a făcut bilanțul celor 5 ani de existență

Complexul Energetic Oltenia a împlinit, pe 1 iunie, cinci ani de la înființare, mai exact de la fuziunea complexurilor energetice Turceni, Rovinari și Craiova cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia. Compania a dat publicității o situație a realizărilor din cei cinci ani, fără să facă nicio referire la pierderile de sute de milioane de euro sau la miile de concedieri.

CE Oltenia a produs în cei cinci ani de funcționare peste 70 TWh energie electrică și peste 110 milioane de tone de lignit. „Acoperind o cotă ce a atins și 30% din producția de energie livrată în Sistemul Electroenergetic Naţional, CE Oltenia a demonstrat, în condiții meteorologice extreme de iarnă și de vară, că energia produsă pe bază de cărbune este cea mai sigură, iar lipsa cărbunelui ar afecta puternic securitatea sistemului energetic. Traversând o astfel de perioadă, un grup energetic al Sucursalei Electrocentrale Rovinari a înregistrat un adevărat record în termoenergetica românească, cumulând aproximativ 5000 de ore de funcționare fără întrerupere. După cele 208 zile de funcționare continuă, oprirea acestuia nu a fost cauzată de apariția unor probleme tehnice, ci de cererea scăzuta de energie din acel moment”, arată CE Oltenia.

Sute de milioane de euro pentru un mediu mai curat

Compania energetică din Gorj mai arată că în cei cinci ani au fost finalizate investiții de mediu de sute de milioane de euro, astfel: au fost finalizate 5 instalații de desulfurare umedă a gazelor de ardere; au fost modernizate electrofiltrele grupurilor energetice de la SE Turceni și SE Rovinari; au fost puse în funcțiune instalațiile de evacuare în slam dens la SE Turceni și SE Craiova II.

La acestea se adaugă și un efort financiar de 250 de milioane de euro pentru achiziționare de certificate de CO2, precum și fonduri pentru redarea în circuitul agricol și silvic a terenurilor distruse de minerit. „Au fost redate cca. 720 ha în zonele Lupoaia, Rovinari, Roșia-Peșteana, Tismana, Jilț și Berbești, iar alte 800 ha se află în curs de redare”, susține CE Oltenia. În lista lucrărilor efectuate pentru protecția mediului se înscriu și lucrările pentru relocarea depozitelor de cărbune la carierele Roşia şi Pinoasa.

Investițiile de mediu au fost completate cu cele de modernizare atât a grupurilor energetice, cât și a utilajelor miniere.

COMUNITATE

CE Oltenia face referire și la investițiile făcute pentru comunitățile miniere, amintind lucrările pentru alimentarea cu apă a localităților Godinești, Ciuperceni, Brădet, Mătăsari, Dragotești, Ploștina, Leurda, Roșiuța, Miculești, precum şi lucrări pentru amenajarea vetrelor de sat Cornești şi Drăgoieni. Menționează, de asemenea, lucrările de amenajare a drumurilor Fărcășești – Negomir, Urdari – Cocoreni și Miculești - Ploștina.

CONTRIBUȚII

„CE Oltenia asigură în prezent peste 13.000 de locuri de muncă în mod direct și, indirect, alte peste 130.000. De asemenea, ținând cont că suma plătită de CE Oltenia către bugetul consolidat al statului se ridică la valoarea de cca. 500 milioane lei anual, putem spune că această societate, care este un producător ale cărui surse financiare provin din activitatea desfășurată și nu din banii publici, asigură salariile unui număr de peste 200.000 bugetari”, arată CEO.

Vizualizări: 1,736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: