Contestația primăriei la închirierea vestiarelor de la CCJ Pandurii, judecată marți

Instanța a fixat pentru marți termen în două procese intentate creditorilor clubului Pandurii dar și lichidatorului clubului intrat în faliment, firma Siomax. UAT Municipiul Târgu Jiu dar și AJFP Gorj au contestat decizia creditorilor de a închiria vestiarele de la Centrul de Juniori către un club privat.

 În urmă cu mai bine de o lună a fost votată hotărârea de Consiliu Local nr 43 din 2023 prin care consilierii au votat cu majoritate de voturi trecerea clădirii Centrului de Copii și Juniori de la Pandurii, clădire construită de falimentarul club Pandurii pe terenul municipalității, în proprietatea Primăriei Târgu Jiu.

Prin această hotărâre consilierii au constatat încetarea Contractului de Comodat nr. 3464/ 30.07.2010, încheiat cu fostul club Pandurii, intrat în octombrie 2022 în faliment. Clădirea respectivă a fost declarată, prin același document, de uz și interes public local și s-a votat și darea în administrare a construcțiilor identificate pe terenul primăriei către Direcția Evidența Patrimoniului și Fond Locativ.

Totuși, la mai bine de o lună de la votul acestei hotărâri clădirea respectivă nu a trecut încă în proprietatea primăriei și este folosită de clubul privat ACS Viitorul Târgu Jiu care ar fi semnat un contract de închiriere, aprobat de creditorii de la Pandurii, pentru suma de 2500 de lei pe lună.

UAT Municipiul Târgu Jiu dar și AJFP Gorj, unul dintre cei mai importanți creditori de la Pandurii, au depus la instanță o „contestaţie împotriva hotărârii comitetului/adunării creditorilor contestaţie împotriva procesului-verbal al comitetului creditorilor nr.900 din 27.01.2023”, termenul judecării acestei contestații fiind pe data de 4 aprilie.

Cert este că Hotărârea de Consiliu Local pare să fi fost votată degeaba pentru că respectiva clădire este folosită tot de fostul proprietar, cei de la Pandurii mutând acolo birourile din centrul orașului, din fostul sediu al CEO de pe strada Victoriei, doar parterul acesteia fiind închiriat echipelor apropiaților omului de afaceri Nicolae Sarcină.

Nu este clar nici cum poate fi folosită această clădire pentru echipe de copii și juniori care susțin meciuri oficiale pe terenul sintetic, în condițiile în care nu are nici un aviz de funcționare din partea instituțiilor abilitate ISU, DSP sau alte instituții de control. Clădirea nu este încălzită, nu are apă sau energie electrică iar folosirea vestiarelor în aceste condiții este cel puțin ilegală, dacă nu cumva este chiar mai grav de atât, neavând nici un fel de avize de funcționare.

Galerie foto



Vizualizări: 561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: