Condescu și Temelescu, în așteptarea verdictului
Finalul de săptămână va fi unul cu emoții pentru foștii șefi ai Clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, instanța de la Slatina lăsând în pronunțare verdictul în dosarul în care Marin Condescu și Viorel Temelescu au fost judecați pentru că ar fi prejudiciat echipa cu câteva milioane de lei. În acest dosar, cei doi inculpați au fost reținuți 24 de ore în noiembrie 2013, două instanțe de judecată, Tribunalul Gorj și Curtea de Apel Craiova respingând atunci solicitarea procurorilor de arestare preventivă, fiind invocate lipsa dovezilor care să susțină acuzațiile formulate la adresa inculpaților.
Surprinzător este că la termenul de marți de la Tribunalul Olt inclusiv reprezentantul Parchetului la ședința de judecată a mers pe varianta achitării celor doi pentru două dintre acuzațiile aduse, motivul fiind tot lipsa de probe. Acuzațiile respective sunt cele de delapidare și spălare de bani, pe parcursul procesului Condescu dovedind că împrumuturile pe care le-a făcut până în 2013 au fost pentru a ajuta echipa de fotbal să scape de momente financiare dificile. Anul acesta el a obținut în instanță inclusiv recunoașterea faptului că are de luat de la Pandurii circa un milion de euro, ceea ce l-a ajutat să devină principalul creditor al clubului de fotbal. În plus, chiar în rechizitoriul întocmit de procurorul Emil Moța acesta menționează că pe perioada de un deceniu cât a fost președinte la Pandurii, Marin Condescu nu a încasat vreun leu, lăsând toți banii în visteria clubului. Ulterior, Condescu a explicat că împrumuturile bancare făcute pentru a salva echipa erau făcute cu ajutorul unui „cash colateral”, sponsorul pandurilor, un om de afaceri portughez, patron la Riviera Grup, mandatându-l pe fostul președinte să depună în bancă bani din contul său pentru a garanta împrumuturile de care avea nevoie echipa. Banii erau recuperați de acesta la plata finală a creditului, nimeni neavând de pierdut.
La începutul procesului de la Slatina, atât Condescu cât și Temelescu au avut interdicție o bună perioadă de timp să se apropie de sediile sindicatelor miniere, de cel al clubului de fotbal și de cel al Complexului Energetic Oltenia. De câteva luni bune, interdicțiile respective au fost ridicate, iar Condescu s-a putut implica din nou în activitatea de la Pandurii, la începutul anului el angajându-se în salvarea echipei de la faliment și de la retrogradare. Clubul a intrat în insolvență la începutul primăverii și, astfel, a scăpat de faliment, iar în momentul de față echipa luptă pentru a strânge puncte pe teren pentru a evita retrogradarea. De altfel, marți seara Pandurii a disputat la Timișoara un alt meci important din această luptă pentru rămânere în Liga I, Condescu neputând să ajungă pe malul Begăi din cauza procesului de la Olt. El așteaptă acum verdictul programat pentru ziua de vineri, permanent fostul președinte declarând că „nimic din activitatea clubului Pandurii nu a fost de natură ilegală”. În ultimii doi ani însă la Pandurii s-au cheltuit milioane de euro, dar jucătorii sau salariații nu au fost plătiți, iar clubul a ajuns în insolvență, nimeni nefăcând vreo anchetă care să clarifice misterul dispariției unor sume atât de mari de bani din visteria unei echipe care în vremea lui Condescu a devenit vicecampioană și a avut o evoluție admirabilă în grupele Europa League.