Condescu primeşte răspuns: Creanţele de 4 milioane de euro nu pot fi scoase la vânzare!
Finalul de an rămâne unul cu emoții pentru cei care mai cred în șansa de redresare a Pandurilor. Marin Condescu și Răzvan Stanca, din partea jucătorilor care au de luat bani de la club, reprezintă mai mult de 51% din creditorii clubului și solicitaseră o Adunare a Creditorilor extraordinară pentru data de 14 decembrie, dar ședința nu a avut loc.
Administratorul judiciar Emanoil Ciobanu le-a explicat acestora că legea îl obliga la un termen de cinci zile înainte de a convoca ședința, practic, de abia de luni încolo putând să se vorbească despre o eventuală astfel de întâlnire. Ședința nu va fi însă convocată de administratorul judiciar pentru că, așa cum spune acesta într-o adresă, nu poate să scoată la vânzare prin licitație publică creanțele pe care Pandurii le are de recuperat de la Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean, Artego, Consiliul Local și USMO. E vorba de 4 milioane de euro pe care acționarii s-au angajat că îi plătesc la club și pe care nu i-au virat, deși au avut banii în bugetele proprii pentru așa ceva, în lipsa fondurilor echipa ajungând în insolvență, deocamdată.
Administratorul judiciar spune că în activele clubului, conform planului de reorganizare admis de instanță, nu se regăsesc și creanțele. Mai mult, în ultima balanță de verificare din 31 octombrie 2017, în patrimoniul Pandurii nu figurează cele 4 milioane de euro datorate de asociați. Administratorul special al clubului, Marin Golea, a făcut, de altfel, până acum, mai multe adrese către asociați, prin care i-a notificat cu privire la achitarea contribuțiilor la care s-au angajat la fiecare început de an. Ca urmare, sumele nu sunt considerate certe, lichide și exigibile, pentru a fi înregistrate în patrimoniul clubului.
Doar o instanță de judecată poate dispune ca membrii asociați să își achite obligațiile financiare, Marin Golea inițiind deja o acțiune în acest sens la Tribunalul Gorj. Problema este că verdictul are toate șansele să fie dat după termenul de peste o lună din dosarul de insolvență al clubului. Atunci ar urma să se pronunțe judecătorii și cu privire la cererea de faliment depusă de Ciobanu încă din toamnă. O eventuală admitere a acesteia va putea șterge urmele milioanelor de euro nevirate către club sau virate și tocate aiurea pe salarii mari pentru cei din staff-ul echipei, nu și către jucătorii care au rămas neplătiți. În plus, toate aceste decizii din instanță sunt așteptate într-un an în care noul stadion de la Târgu Jiu are toate șansele să fie finalizat și inaugurat. Nimeni nu știe însă deocamdată când și cu cine se va face inaugurarea, Pandurii fiind pe loc retrogradabil din Liga a II-a în Liga a III-a, echipa care a fost mândria și a autorităților din Gorj atunci când evolua în grupele Europa League fiind lăsată de izbeliște de o bună bucată de timp.