Condescu: Nu există motive ca Pandurii să intre în faliment

Principalul creditor al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a reuşit împreună cu reprezentanţii clubului să suspende decizia Tribunalului Gorj de demarare a procedurii de intrare în faliment a clubului Pandurii. Marin Condescu a acuzat fostele conduceri ale clubului că, începând cu anul 2014, s-a dorit intrarea în faliment cu orice preț a clubului de fotbal, pentru a se pierde urma banilor care au fost prinși în bugetele membrilor asociaţi, dar care nu au mai ajuns în conturile clubului.

Reporter:  A fost suspendată decizia de intrare în faliment, ce se va întâmpla mai departe?

Marin Condescu: Am spus mereu că nu există motive ca, în acest moment, clubul sportiv Pandurii Târgu Jiu să intre în faliment, atâta timp cât are de încasat creanţe mai mari decât datoria, cea reală şi nu cea pe care o tot spune administratorul judiciar. Era de înţeles că se va suspenda executarea. Sperăm să se termine cât mai repede toate acţiunile care mai sunt pe rol şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi să putem încasa banii pentru a achita obligaţiile către salariaţi şi jucători şi către finanţe.

Rep.: Dar de ce s-a ajuns în această situaţie, ce să înţeleagă suporterii echipei?

M.C.: Ceea ce trebuie înţeles de aici este faptul că administratorul judiciar, la trei luni după aprobarea programului de reorganizare, fără să fi terminat nici inventarierea bunurilor clubului şi să fi luat în calcul toate creanţele care sunt de încasat, ele evidenţiindu-se abia în decembrie 2017, a depus cererea aceasta de faliment. E problema lui, dar noi am demonstrat în instanţă că avem dreptate şi acum, până la judecarea apelului privind această decizie, lucrurile sunt normale pentru Pandurii Târgu Jiu. Deşi este surprinzător punctul de vedere al celor de la Finanţe, care practic refuză să încaseze suma pe care o are în evidenţele clubului de încasat. Uită că în 2014 a pus un picior greu pe gâtul celor de la Pandurii invocând un milion de euro datorii care nu au existat, şi chiar s-a demonstrat în instanţă că nu există.

Rep.: Aveţi în continuare speranţe că Pandurii va evita falimentul şi că va reveni clubul pe linia de plutire?

M.C.: Nu am speranţe, am certitudini, pentru că am încredere în justiţia din România că îşi va face corect treaba ca şi până acum. Ceea ce se întâmplă acum nu este alceva decât acest cerc care s-a constituit în 2014 pentru a băga, cu orice preţ, clubul Pandurii în  faliment, pentru a se pierde urma banilor. Pentru că toţi aceşti bani pe care îi are de încasat Pandurii Târgu Jiu, sumele respective au fost trecute în bugetele care s-au realizat la fiecare entitate cu care ne judecăm acum. Banii au plecat, conform hotărârilor date atunci, şi de la Consiliul Local, şi de la Consiliul Judeţean, şi de  la CEO, dar nu au mai ajuns la Pandurii. Frica lor şi spaima că s-ar putea afla îi îndeamnă spre aceste gesturi disperate. Dincolo de orice dubiu, creditorii îşi vor primi banii în orice situaţie, dar este păcat ca această echipă să dispară. Şi eu vreau să mai spun că vor avea o mare problemă inclusiv pentru refuzul lor de a da posibilitatea clubului să primească noi membrii asociaţi pentru a putea continua activitatea.

Vizualizări: 2,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: