Codul portocaliu a adus vijelii și inundații

Este potop în Craiova. Ploaia torențială și vijelia au făcut prăpăd în oraș. Ploaia torențială a blocat din nou străzile, iar vijelia a rupt zeci de copaci și a smuls mai multe acoperișuri. 

Și apa lacurile din Grădina Botanică a ieșit pe străzi. Angajații primăriei și ai regiilor și societăților din subordine încearcă acum să debocheze situația. 

„Avertizările meteo de Cod Portocaliu și, ulterior, Roșu din cursul zilei de duminică, 24 septembrie, au pus în gardă toate regiile municipalității din Craiova încă de la orele amiezii. Toate echipajele sunt deja pe teren și se acționează permanent în zonele inundate, de către CAO, Salubritate și RAADPFL.

Și în Petroșani sunt probleme. În urma precipitațiilor abundente din ultimele ore, mai multe străzi din municipiul Petroșani (zona Colonie) au fost inundate. La fața locului s-au mobilizat pompierii Detașamentului Petroșani cu o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de mare capacitate, o autospecială de serviciu și două motopompe portabile.

Până mâine dimineață, inclusiv Gorjul este sub cod portocaliu de vijelii. Aici, până acum nu au fost semnalate probleme din cauza ploilor.

Vizualizări: 1,842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: