Clătite de post cu ceapă verde și varză
Pentru perioada de post este binevenită o rețetă de clătite cu ceapă verde și varză. Aceste clătite pot fi condimentate diferit pentru a fi pe plac la întreaga dumneavoastră familie.
Rețeta de clătite cu ceapă verde și varză este una ușor de pregătit în perioada de post.
Ingrediente:
150 g crupe de hrișcă crude
250 ml apă
80 ml lapte vegetal
1/2 lingură sirop de agave (sau îndulcitor la alegere)
1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
1 lingură oțet de mere
1/8 linguriță pudră de turmeric
3 cepe verzi
1/3 dintr-o varză mică
1/2 linguriță semințe de chimen
Mărar proaspăt
Sare după gust
Mod de preparare:
Spălați și clătiți hrișca și o transferați într-un castron și lăsați la înmuiat peste noapte, în 250 ml apă. Adăugați laptele, îndulcitorul preferat, bicarbonatul de sodiu, oțetul de mere, turmericul și sarea. Folosiți un blender de mână pentru a amesteca ingredientele până la omogenizare.
Tocați cepele verzi și varza, apoi asezonați varza cu sare și semințe de chimen și frământați ușor cu mâinile. Încorporați ceapa, varza și mărarul proaspăt, tocat mărunt în aluat.
Încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă. Folosiți o lingură mare pentru a pune aluatul în tigaie și gătiți la foc mediu, acoperit, timp de aproximativ 4 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc bine. Serviți clătitele cu sosul dvs. preferat.