Ciurel: Ştim toţi că suntem câteva mii în plus
Creşterea salariilor, anunţată de CE Oltenia printr-un comunicat de presă, este o păcăleală. Compania a anunţat că va majora salariile, dar directorul general executiv Laurenţiu Ciurel a precizat că mai mulţi bani ar putea primi doar 40% din angajaţi. Directorul a mai spus că „locul de muncă e cel mai valoros bun pe care îl poţi avea în ziua de azi“ şi că societatea face „asistenţă socială” cu cinci mii de angajaţi.
Directorul general Laurenţiu Ciurel a mai spus, încă o dată, că acum sunt cu câteva mii de angajaţi în plus. „Ştim toţi că suntem câteva mii în plus. Nu e un secret lucru acesta. Aveam un target să facem angajări pe perioadă determinată şi pe durata unui an sunt vârfuri de activitate şi goluri de activitate, cum ne aflăm acum“, a menţionat directorul. El a mai spus că pentru 4-5000 de persoane să rămână angajate la complex este asistenţă socială. „Cred că pe parcursul unui an se poate spune că pentru 4-5 mii de oameni e un fel de asistenţă socială, într-un fel sau altul“.
Majorarea salarială nu e pentru toată lumea
Nu toată lumea va primi salarii mai mari din aprilie, aşa cum anunţase iniţial CE Oltenia, ci doar o parte. „Partea de salarizare mai poate fi pusă pe tapet în fiecare an în condiţiile în care există resursă financiară, dar toată lumea vede acum cam prin ce perioadă trecem. E clar că nu există resursă financiară“, a explicat Laurenţiu Ciurel. O şansă ar putea avea o parte din salariaţi. Se va tăia de la personalul TESA şi se va pune la cei din producţie. „După ce vom face în luna aprilie un rulaj să vedem, cu siguranţă se vor obţine economii, mai bine de un milion de euro, acei bani se vor re-direcţiona spre zona de producţie. Undeva la 30-40% din angajaţi“, a mai spus Laurenţiu Ciurel.
Şi Ion Răuţ a declarat zilele trecute că este vorba mai degrabă de o echilibrare a salariilor, decât de o majorare. „După această reorganizare se estimează că vor fi nişte resurse în fondul de salarii pe care noi le-am dori îndreptate către zona productivă, mai ales în sensul corectării unora dintre deficienţele salarizării, aşa cum noi am moştenit-o în octombrie 2012. Va trebui ca o parte din aceste resurse să le direcţionăm către zona muncitorilor şi să reuşim să corectăm ceea ce este în neregulă. Ştim foarte bine că oameni cu aceleaşi atribuţii de serviciu sunt plătiţi diferit”, a declarat Ion Răuţ, directorul Departamentului Resurse Umane în cadrul CE Oltenia.