Ciurel, dat afară din birou. Vezi ce reacţie a avut!
O comisie desemnată de conducerea CE Oltenia a avut miercuri dimineaţă misiunea de a "sparge" biroul lui Laurenţiu Ciurel pentru a face o inventariere a bunurilor şi documentelor. Fostul manager al CE Oltenia a primit termene pentru a preda gestiunea şi a actele din perioada mandatului său şi nu s-a conformat, susţine administraţia complexului. Surse din mediul politic afirmă că în biroul acestuia ar fi fost găsită aparatură de spionaj.
Laurenţiu Ciurel beneficiază de un preaviz de 90 de zile după ce în data de 4 decembrie 2015 Consiliul de Supraveghere l-a revocat din funcţie. De atunci şi până la expirarea termenului, acesta a avut atribuții limitate, însă a primit acelaşi salariu ca înainte. Într-o conferință de presă, actualul manager al Complexului, Laurenţiu Ciobotărică, spunea că se mai consulta din când în când cu acesta pe diverse probleme.
Cele trei luni de preaviz expiră în martie, dar Ciurel a intrat în concediu şi ar fi trebuit să lase biroul "liber de sarcini", adică să predea gestiunea şi documentele societăţii din perioada mandatului său. Ciurel a spus în instanţă, atunci când a contestat la Tribunalul Gorj, revocarea sa din funcţie, că nu înţelege de ce i s-a dat un preaviz atât de lung, pentru că el înţelege prin predarea gestiunii "predarea unui laptop și a două stik-uri". Se pare că nici pe acestea nu a fost în stare să le predea la timp. Termenul dat de companie a expirat, astfel că cei din conducere au format o comisie care să se ocupe de inventarierea documentelor din biroul său. Comisia de inventariere a fost formată din Ion Ruşeţ, Radu Angheloiu şi Podaru de la documente secrete, spun surse din companie.
Ce spune administraţia
CE Oltenia susţine într-un comunicat că l-a notificat de pe 2 februarie pe Ciurel să părăsească biroul, iar miercuri a început inventarierea documentelor din biroul acestuia. "Domnul Laurențiu Ciurel a fost notificat că până la data de 02.02.2016, orele 18:00, să elibereze și să predea biroul aflat în sediul CE Oltenia din str. AI. Cuza, iar începând cu data de 03.02.2016, activitatea de predare a gestiunii și a documentelor aferente mandatului său, în conformitate cu Hotărârea Consiliului de Supraveghere, să se desfășoare în biroul pus la dispoziție în incinta sediului SDM din str. T. Vladimirescu. Deoarece dl. L. Ciurel nu a procedat conform notificării primite, prin decizia conducerii societății a fost numită o comisie care a început activitatea de inventariere a bunurilor și documentelor existente în biroul din sediul aflat în str. A.I Cuza, în vederea eliberării", a transmis administrația CE Oltenia printr-un comunicat de presă postat pe site-ul companiei.
Ciurel spune că Ciobotărică râvnea la biroul său
Laurenţiu Ciurel, fostul director general al CE Oltenia, a reacționat după ce a fost scos din birou. Fostul manager a spus că nu este la serviciu în această perioadă pentru că are "probleme de sănătate pentru 2 zile". “Domnul Ciobotărică îşi doreşte biroul acela pentru că al dânsului este mai mic și nu scrie pe el director general, dânsul nefiind director general, ci director economic”, a spus Ciurel la Radio Infinit. Cât despre acuzația că ar fi sustras documente confidențiale din companie, Ciurel spune că Laurențiu Ciobotărică, noul director, "ori nu e întreg la cap, ori cineva îi vrea răul”. Ciurel crede că decizia a fost luată după declarațiile pe care le-ar fi făcut presei cu privire la ștergerea creanței de la Termoficare Craiova. Ciurel nu a făcut însă nici un comentariu despre clauzele favorabile puse în contractele unor persoane, referitoare la beneficiile salariale, inclusiv soției sale.
Biroul, blindat cu aparatură de spionaj?
Deschiderea forţată a biroului lui Laurenţiu Ciurel a luat prin surprindere politicienii. Aceştia s-au declarat surprinşi mai ales de zvonurile care circulă, cum că în biroul acestuia a fost găsit un aparat de bruiaj, precum şi o cameră video montată într-un ceas, conectată la laptop-ul folosit de Ciurel. Informația nu a fost confirmată oficial.
Nici liderii sindicali nu au rămas imuni la subiect. Constantin Mitrescu spune că Ciurel nu mai trebuia lăsat „să stea ca vodă în lobodă”. Mitrescu a spus că Ciurel făcea şi „ilegalităţi”, pentru că avea acces la documente pe care le dădea în presă. Mitrescu a mai spus la Radio Infinit că Ciurel are interdicţie de a intra în sediul CE Oltenia. „Sunt nişte suspiciuni mari, s-au făcut sustrageri de documente secreta”, a spus Mitrescu.
Şi preşedintele FNME, Dumitru Pârvulescu, a spus că nu i se pare normal ca un director care a făcut compania praf să aibă un preaviz de 90 de zile, în care să îşi ia salariul normal. „Aşa a fost contractul lui de mandat, pentru că era pe mână cu Ponta”, a conchis Pârvulescu.