Ciocea, o nouă păsuire. PSD: Este absurd şi aberant
Primarul din Bustuchin are parte de o nouă amânare în procesul cu PSD. Partidul vrea să-l dea jos de la primărie, după ce a candidat independent la Senat, iar între timp a devenit simpatizant ALDE.
Fiindcă pesediştii au făcut demersuri la Prefectura Gorj, pentru ca primarul să rămână fără mandat, Ion Ciocea a contraatacat cu o acţiune în instanţă. „Am încredere în justiţie, nu e nicio problemă. PSD aşa e învăţat, să lovească în oameni, să nu ţină cont de cei care au muncit pentru partid. E o ruşine! Eu de 17 ani am adus cel mai bun rezultat din Gorj pentru PSD”, susţine Ciocea.
În tot acest timp, PSD se apără cu documente şi spune că primarul din Bustuchin nu mai este membru de partid. Şi-a pierdut această calitate odată cu depunerea candidaturii, ca independent, la alegerile parlamentare din urmă cu trei ani, după ce PSD l-a „tăiat” de pe listă şi l-a înlocuit cu deputatul Mihai Weber.
Demisie de drept din PSD
Tribunalul Gorj a acordat marţi un nou termen de judecată, la 3 septembrie, pentru ca PSD Gorj şi organizaţia de la Bustuchin să depună la dosarul cauzei mai multe documente, inclusiv statutul partidului.
„O să depunem la dosar mai multe documente cerute de instanţă, dar şi de către partea adversă. Este absurd şi aberant să ajungi în instanţă şi să ceri instanţei de judecată să îţi anuleze practic o decizie personală, unilaterală, o voinţă liber exprimată a ta ca şi reclamant. Pe statut, articolul 27, aliniatul 2, spune foarte clar că declararea ca independent se consideră demisie de drept din partid”, a declarat Anca Borduşanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, cea care reprezintă partidul în litigiul cu Ciocea.
Statutul aleşilor locali precizează destul de limpede că un primar îşi pierde funcţia dacă nu mai este în partidul pe listele căruia a fost ales. Aşadar, primarul din Bustuchin riscă să nu-şi încheie mandatul.
Ciocea a fost ales în fruntea comunei, în urmă cu mai bine de două decenii, în anul 1996.