Ciobanii din Rânca s-au emancipat. Cum își vând produsele!

Tehnologia a ajuns și în vârful muntelui și nici ciobănia nu mai este ce era odată. Dovedesc acest lucru ciobanii din Rânca și de pe Transalpina care vând turiștilor cele mai bune produse de la stână sau din gospodărie.

Ca să nu piardă nici un turist care nu are bani cash, ciobanii acceptă și transfer bancar cu plata instant.

”Vin sute de turiști zilnic pe Transalpina, iar în weekend-uri numărăm mii de oamenii pe aici. Mulți nu au bani cash sau sunt străini care vin cu euro și vor să cumpere produsele noastre. Avem brânză de diferite feluri, șuncă, salam de vânat, sau de mistreț, cârnați de cerb, de oaie, brânză de burduf, plus dulcețuri, șerbet, zacuscă, sau murături. Toate le fac cu ochiul", povestesc vânzătorii.

"Nu putem nici noi să pierdem niște bani că doar de asta venim aici cu produse și nici nu putem să-i lăsăm să plece cu gândul la bunătățile noastre. Nu avem aparat să plătească cu un card bancar, dar eu sunt cu nepoata mea și acceptăm transfer bancar cu plata instant. Am avut clienți care ne-au dat euro. A vorbit fata cu ei în engleză, au făcut calcule și toată lumea a fost mulțumită. Noi că am vândut și ei că au umplut plasa cu bunătăți bio”, povestește un cioban din Rânca.

Prețurile produselor comercializare în vârful muntelui nu sunt deloc mici, ba chiar duble sau triple față de cele din magazine, însă turiștii caută calitate.

Vizualizări: 1,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: