Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Cine câştigă „milioane de lei” din condamnarea lui Condescu

Curtea de Apel Craiova va decide în cursul zilei de joi soarta fostului preşedinte de la Pandurii, la fel cum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va da un verdict în dosarul „Turceni – Rovinari”, vizat fiind „lotul Ponta”. În ceea ce-l priveşte pe Marin Condescu, acesta afirmă că o eventuală condamnare a sa ar putea ajuta clubul de fotbal să câştige milioane de lei, bani care ar fi bineveniţi la ce criză financiară de la Pandurii.

Judecătorii din Bănie au trei posibilităţi în acest dosar, cea mai aşteptată fiind aceea a pronunţării unei sentinţe definitive. Ei pot la fel de bine să retrimită dosarul spre rejudecare la Tribunalul Olt sau pot să amâne din nou pronunţarea unei sentinţe, până acum fiind deja două amânări de pronunţare a verdictului. Anul trecut, Tribunalul Olt l-a condamnat pe Condescu, dar şi pe adjunctul său de la club, Viorel Temelescu, la pedepse cu suspendare pentru că ar fi falsificat trei contracte de cesiune de creanţe. Fostul preşedinte a fost găsit nevinovat pentru acuzaţiile de delapidare şi spălare de bani, acestea fiind principalele acuzaţii care i se aduceau atunci când a fost încătuşat în noiembrie 2013. Acum el spune că nici contractele de cesiune de creanţă nu le-a falsificat şi nu vede motive pentru care să fie menţinută sentinţa de la Slatina.

Condescu crede că dacă verdictul de anul trecut ar rămâne nemodificat de către Curtea de Apel Craiova, clubul Pandurii ar putea să câştige milioane de lei, chiar dacă asta ar însemna condamnarea sa cu suspendare. „În această variantă, dacă judecătorii consideră că eu am falsificat ceva, deşi nu am făcut aşa ceva şi cred că e evident lucrul acesta pentru toată lumea, este limpede că instanţa va trebui să anuleze contractele de cesiune de creanţă. Dacă ele sunt false nu pot fi în vigoare, dar în baza lor noi am plătit milioane de lei. Ca urmare, anularea lor presupune returnarea banilor către echipă şi, în situaţia financiară actuală a clubului, dacă mă condamnă pe mine, Pandurii va avea astfel de câştigat milioane de lei. Eu spun însă în continuare că nimic din activitatea de la Pandurii nu a fost de natură ilegală”, declară Marin Condescu înainte de a afla sentinţa judecătorilor.

Al doilea dosar penal important al zilei este cel care îl are cap de afiş pe fostul premier Victor Ponta. Deputatul este judecat împreună cu fostul ministru Dan Şova, alături de Laurenţiu Ciurel, Dumitru Cristea şi Octavian Graure. Foştii directori de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari au fost trimişi în judecată şi pentru alte fapte decât cele care vizează contractele de asistenţă judiciară pentru care au plătit milioane de lei către casa de avocatură a lui Şova. O parte din bani, circa 181.000 de lei, au ajuns la Victor Ponta, despre care procurorii DNA spun că au fost achitaţi fără ca deputatul, în calitate de avocat, să presteze servicii reale. Serviciile fostului premier ar fi fost doar pe hârtie, Şova încercând pe parcursul anchetei să distrugă calculatoarele firmei sale pentru a şterge probele pe care le căutau anchetatorii. Verdictul pe care îl vor da judecătorii joi va putea fi contestat. Până acum pronunţarea acestuia a fost deja amânată de patru ori, primul termen la care era aşteptată sentinţa fiind finalul lunii februarie.

Vizualizări: 2,640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: