CEO a contestat sancțiunea Inspecției Muncii după accidentul de la Jilț Sud

Complexul Energetic Oltenia a contestat sancțiunea Inspecției de Muncă după accidentul de la Cariera Jilț Sud, unde trei persoane au murit și zece au fost rănite. Termen în dosar este 20 iunie, după ce instanța va solicita informații și la parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, unde este înregistrat un dosar de cercetare.

CE Oltenia a fost amendat, în primă fază cu 5.000 de lei, după accidentul de la Jilț. Ulterior, au fost mai multe controale, iar transportul în cariere a și fost blocat pentru o perioadă scurtă. ”La fața locului, s-au prezentat, imediat după producerea evenimentului, doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării inițiale. Aceștia au încheiat o notă de constatare și au ridicat fișele de instruire individuală ale celor trei victime decedate. Astăzi, 18.01.2023, inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj au întocmit un proces-verbal de sistare a echipamentului de muncă implicat în evenimentul de muncă petrecut în data de 17.01.2023, respectiv a autoutilitarei cu numărul de înregistrare GJ-38-SCS, în vederea efectuării unei expertize tehnice de către un expert tehnic autorizat”, comunica atunci Inspecția Muncii.

Ulterior au fost aplicate mai multe amenzi, în urma controalelor, suma vehiculată public ajungând la 150.000 de lei.

A fost stabilită o comisie la nivelul Inspecției Muncii, care a cercetat acest caz, iar raportul final încă nu a fost făcut public.

Pe 17 ianuarie, în ziua accidentului a fost înregistrat și un dosar de cercetare la Parchetul din Motru, iar instanța vrea acum detalii de la procurori. 

”Amână judecarea cauzei şi acordă termen de judecată la data de 20.06.2023, pentru administarea probei cu înscrisuri şi pentru solicitare relaţii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru”, se arată în decizia de la ultimul termen al procesului aflat pe rolul Judecătoriei Motru.

După accident au fost luate măsuri administrative și au fost demiși mai mulți directori, inclusiv din Directorat. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: