Cea mai ieftină brânză de oaie, la Târgu Jiu

Institutul Național de Statistică (INS) a publicat recent niște date care arată că, în aceeași perioadă a anului, în orașe diferite din țară, prețul produselor agroalimentare diferă considerabil. În ceea ce privește municipiul Târgu Jiu, INS arată că avem cel mai mic preț al brânzei de oaie, asta în timp ce în alte orașe din țară nu te poți atinge de acest produs din cauza prețului. Potrivit statisticilor, în Târgu Jiu, kilogramul de brânză din lapte de oaie se vinde cu 15 lei, în Piatra Neamț cu 16 lei, iar în Iași cu 16,50 lei. Cel mai scump kilogram de brânză de oaie se regăsește însă la Pitești - 26,75 lei/kg și Târgoviște - 25,75 lei/kg.

Diferenţele mari de preţuri între pieţele din judeţele din ţară sunt explicate de jucătorii din domeniu prin mai mulţi factori, în principal prin puterea intermediarilor şi originea produselor. Un rol important în stabilirea preţurilor din pieţe revine intermediarilor şi distribuitorilor, care speculează de multe ori raporturile în favoarea lor. Tot potrivit INS, cei mai scumpi cartofi sunt în Constanța, 2,25 lei/kg, față de Târgoviște, unde se vând cu 1,08 lei/kg. La fel și în cazul cepei, prețul cel mai mare fiind în Timișoara, 3,20 lei/kg, față de 1,50 lei kilogramul în Vaslui.

Vizualizări: 4,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: