Ce se întâmplă cu locatarii blocului din Bălești

Problema locuitorilor din blocul de la Bălești pare că nu se rezolvă așa ușor. Terenul de sub imobil este al unei firme de reciclare, iar locatarii au fost înștiințați că trebuie să părăsească locuințele unde stau de o viață. Mulți dintre ei sunt proprietari cu acte în regulă pe apartamente, iar cu toate acestea oamenii au fost anunțați că trebuie să plece.

De teamă că ar putea ajunge în stradă, locatarii blocului au mers la discuții cu prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, cu reprezentanții depozitului și cu primarul din Bălești. Ioan Rădulescu (foto), administratorul New Reciclare SRL, a anunțat faptul că ar renunța la aceste pretenții, însă doar dacă i se acordă un termen de un an pentru a-și reloca activitatea la Rovinari. Locatarii blocului au sesizat de mai multe ori că praful care se ridică de la depozit le afectează sănătatea.

”Am spus că accept să plătesc un studiu de impact asupra sănătății. Am mai făcut un studiu la prima reclamație pe care au făcut-o. Nu ne putem pune în fața vântului. Ce să-i facem. Din sticlă facem anumite materiale de construcții. Domnii consilieri care nu au făcut niciodată nimic în viața lor, reclamă o societate și un om care are 100 de salariați la Bălești. Prima dată am cumpărat 12.500 de metri, după care am vrut să mă reloc în spate. Când au văzut acest lucru, au început scandalul imens”, a spus Ioan Rădulescu, administratorul New Reciclare SRL.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, spune că firma de reciclare a cerut un timp de câteva luni, tocmai pentru a-și muta activitatea. ”Domnul Rădulescu și-a arătat disponibilitatea de a merge la notar cu oamenii pentru a le da o declarație din care să rezulte că este dispus să renunțe la acțiunea de evacuare. Dumnealui condiționează cu un singur lucru. Vrea să rămână cu activitatea cu încă un an acolo. A închiriat un teren la Rovinari, a obținut certificat de urbanism și trebuie să se întocmească niște documente. Este dispus să se reloce inclusiv cu procesul de producție”, a spus prefectul de Gorj.

La întâlnirea de la prefectură au participat și locatarii din blocul cu pricina. Oamenii spun că s-au panicat atunci când au primit somații că vor fi evacuați din locuințe.

”Este un abuz personal cu contractul meu de vânzare-cumpărare. Juristul dumnealor mi-a spus că eu am contractul fals. Ne-am speriat atunci când am aflat că va trebui să plecăm din casele noastre”, a spus un locatar.

Primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu, spune că se va îndrepta în instanță și asta în cazul în care proprietarul terenului nu renunță la pretenții. ”Domnul Rădulescu cere un termen de un an, pe bună dreptate, tocmai pentru faptul că acolo are o industrie și trebuie să o reloce. Pe bloc nu este proprietar domnul Rădulescu, ci doar pe teren. În caz contrar, vom merge alături de locatari cu deschidere pe acțiune în judecată. Îi vom ajuta și vom cere anularea actului de proprietate parțial acolo unde este situat imobilul respectiv”, a spus Mădălin Ungureanu.

Problema ar fi plecat de la un notar care a făcut acte de proprietate pe același teren atât firmei, cât și unor oameni din bloc.

Vizualizări: 1,602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: