Caută să angajeze salvator montan

Tinerii nu sunt atrași de meseria de salvator montan! O recunoaște chiar șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, care a afirmat că foarte greu se găsesc persoane interesate de a lucra în acest domeniu.

Salvamontiștii participă la diverse acțiuni de salvare, unele dintre ele foarte dificile și care îi fac pe cei aflați la început de drum să se gândească de două ori înainte de a merge mai departe cu această meserie.
„Mâine dacă aș avea un salvamontist cu acte, l-aș putea angaja, dar nu avem pe nimeni în momentul de față care să fi început acest proces de pregătire. Tinerii nu sunt atrași de această activitate. Poate la prima vedere ne văd așa frumos îmbrăcați, în roșu, pe pârtie, cât de mândri suntem pe lângă snowmobil sau ATV, dar când descoperă adevărata față a Salvamontului, atunci foarte mulți renunță. Statul a stabilit o perioadă de doi ani de zile, în care omul să fie voluntar pe lângă echipă, ca să cunoască specificul activității, să vadă și să înțeleagă de ce a stat 8 ore la serviciu și nu a făcut nimic, după care pleacă acasă și se declanșează operațiunea de salvare unde poți să stai o noapte sau o zi și o noapte și atunci mulți renunță. La capătul acelor zile și ore de căutări poate găsești un om viu și ai o satisfacție, dar poate găsești un om ca cel de la Padeș, care nu a fost o imagine tocmai plăcută. Persoana aceea a stat foarte mult în căldură, corpul a lucrat și sunt oameni care zic că nu vor să vadă așa ceva și ne strâng mâna și au plecat. Deci activitatea nu e tocmai atractivă”, a afirmat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, la 1 Plus Tv.


Pentru a deveni salvatori montani, cei interesați trebuie să treacă printr-o perioadă voluntariat de doi ani de zile. În acest timp, doritorii sunt antrenați de angajații serviciului, sunt trimiși la diverse cursuri de pregătire și sunt evaluați periodic. Abia după toate acestea se va decide dacă pot sau nu să facă parte cu adevărat dintr-o echipă de salvare.
Salvamont Gorj este, în momentul de față, unul dintre cele mai bine dotate servicii de salvare din țară. Salvamontiștii folosesc în acțiunile lor echipamente de ultimă generație care scurtează considerabil timpii misiunilor.

Vizualizări: 1,097

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: