Cât plătesc gorjenii pentru încălzirea locuințelor. Ce surse alternative au

Nu este o surpriză faptul că facturile românilor au crescut și iarna această. Majorarea prețurilor la gaze naturale a avut un impact direct asupra bugetelor gospodăriilor.

Unii gorjeni au optat pentru optimizarea consumului, îmbunătățind izolarea termică a locuințelor sau achiziționând echipamente mai eficiente din punct de vedere energetic. Alții au decis să se orienteze către surse alternative de energie.

”Plătim mult la gaze de câțiva ani încoace, deci majorările de acum mă prefac că nu le mai vadă. La o casă mai mare, cu etaj, pe luna decembrie am plătit 1.700 de lei. Undeva la 22 de grade ținem centrala, dar avem copii. Noi am putea sta și la 20 de grade, să mai scutim, dar e vorba de copii”, spune un târgujian.

Încălzirea la sobe rămâne o variantă de bază pentru cetățeni: „Am și centrală pe gaze, dar inspirat am fost să nu dărâm sobele când am renovat casa. Plătim undeva la 700 de lei pe luna la gaze, dar ne ajută faptul că mai încălzim și cu lemne, facem focul în sobe”, spune un bărbat din Bumbești-Jiu.

”Noi stăm la apartament și l-am izolat de curând. Sa zic că 600 de lei am plătit cel mai mult la gaze. Acum depinde și de temperatura la care vrei să stai”, a adăugat o târgujiancă.

Vizualizări: 1,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: