Castraveți murați în apă minerală carbogazoasă
A început sezonul castraveţilor de vară, dar nu toată lumea îi tolerează în starea lor naturală. Dacă nu digeraţi castraveţii verzi sau preferaţi castraveţii muraţi, puteţi să îi muraţi destul de repede cu o reţetă inedită, cu apă minerală carbogazoasă.
Este o rețetă neobișnuită, dar foarte simplă, de murare a castraveților, care vor fi gustoși și crocanți.
INGREDIENTE:
-1 kg de castraveți;
-1 litru de apă minerală carbogazoasă;
-2 linguri cu vârf de sare neiodată;
- mărar, după gust;
-5-6 căței de usturoi.
MOD DE PREPARARE:
1.Spălați castraveții și tăiați-le capetele.
2.Acoperiți fundul vasului, în care veți mura castraveții, cu mărar proaspăt (dacă acesta prezintă inflorescențe, este chiar mai bine).
3.Așezați castraveții în vasul pregătit, după care acoperiți-i cu câteva fire de mărar.
4.Adăugați cățeii de usturoi, se poate folosi usturoi verde.
5.Pregătiți saramura: dizolvați sarea în apa minerală carbogazoasă (la temperatura camerei) şi turnați-o peste castraveți.
6.Acoperiți castraveții cu o farfurie și puneți o greutate pe ea: astfel ei se vor afla complet în saramură.
7.Lăsați-i să se mureze pe parcursul a 10-12 ore (peste noapte), la temperatura camerei. Apoi, dacă doriți să-i păstrați o perioadă mai lungă (2-3 zile), țineți-i în saramură, dar la frigider.
Castraveții murați după această rețetă sunt delicioși, moderat de sărați și foarte crocanți.