Cariera Jilț Nord, blocată. Liderii de sindicat amenință cu greva

Cariera Jilț Nord, din Complexul Energetic Oltenia, se confruntă cu o blocare determinată de o singură locuință. Nu s-a reușit să se ajungă la un acord cu proprietarul respectiv pentru a realiza exproprierea.

Această situație blochează complet accesul la rezervele de cărbune din zona de expropriere. Avansarea excavatoarelor este imposibilă, iar o rezervă de 1,6 milioane de tone de cărbune rămâne neutilizată. În prezent, administrația Complexului Energetic Oltenia depune eforturi pentru elaborarea documentațiilor necesare pentru adoptarea unei Hotărâri de Guvern care să rezolve situația de la Cariera Minieră Jilț Nord.

Starea de blocaj a provocat nemulțumire printre minerii și liderii de sindicat. Aceștia sunt hotărâți să organizeze proteste în cazul în care situația nu se va debloca.


„Dacă într-o săptămână nu se remediază situația în zona respectivă, suntem hotărâți să declanșăm o grevă a foamei în fața sediului CEO de la Târgu Jiu”, a declarat Marius Cătălin Berca, sindicalist de la Jilț Nord, pentru Gazeta de Sud. 

Vizualizări: 2,987

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: