Care sunt cheltuielile zilnice ale UATAA Gorj

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă Motru(UATAA) trebuie să achite, zilnic, aproximativ 70.000 lei pentru a produce căldură și apă caldă în municipiu. Suma se datorează necesităţii achiziţionării de cărbune şi păcură, pentru a asigura funcţionarea uzinei.

 În acest context, directorul Dorel Drăghici susţine că UATAA se menţine cu ajutorul energiei electrice: „La momentul acesta, situaţia este una stabilă. Nu am avut întreruperi decât foarte mici. În ansamblu, am mers destul de bine până acum. Avem contract pe cărbune, cu plata la 30 de zile. Ni s-a facilitat să plătim la 30 de zile pentru că altfel nu puteam să ne descurcăm, având în vedere că asociaţiile de proprietari nu ne-au plătit în noiembrie, decât undeva la 2 milarde şi ceva de lei vechi.  Vă daţi seama că noi cărbune luăm cam 400 de tone, ceea ce înseamnă vreo 400 de milioane pe zi, plus păcură, care costă undeva la 300 milioane lei vechi pe zi. Singura noastră bază este energia electrică, de unde mai scoatem nişte bani şi putem să ne descurcăm”, a declarat Drăghici într-un interviu la Radio Infinit.

De asemenea, directorul UATAA a discutat despre cele 17 asociaţii de proprietari din Motru, care nu-şi plătesc facturile la apă caldă şi energie. Dorel Drăghici nu înţelege de ce persoanele care nu îşi achită facturile nu sunt duse în instanţă, mai ales că vorbim despre datorii de 30.000 lei: „Atâta timp cât noi ne facem treaba şi ducem energia termică până la intrarea în bloc, şi dumnealor trebuie să insiste pe încasări şi să se vadă ca vor să ne ajute. Mi se pare că au intrat într-o letargie şi asta nu e bine. Având în vedere că au şi la momentul ăsta undeva la aproape 150 de miliarde vechi datorii. Fiecare asociaţia merge pe interesul ei, sunt asociaţii care plătesc mai bine, sunt altele care s-au apucat de acoperişuri, de subsoluri şi pe noi ne-au neglijat efectiv. Noi facem tot ce ţine de noi, am dat în instanţă şi asociaţiile de proprietari, am dat la executare persoanele şi firmele care aveau datorie la noi, dar lucrurile se mişcă foarte greu. Nu înţeleg de ce asociaţiile de proprietari nu îşi acţionează datornicii în instanţă. O persoană fizică să aibă peste 300 de milioane vechi datorie la asociaţie mi se pare enorm”.

Vizualizări: 930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: