Care sunt cele mai dulci soiuri de pepene
Pepenii sunt fructele răcoritoare ale verii, pline de vitamine, minerale și antioxidanți și cu un aport scăzut de calorii.
Pepenele verde este dulce atunci când nu are pete de culoarea gălbui-portocaliu pe coajă. Pata reprezintă locul în care pepenele a luat contact cu solul, motiv pentru care se decolorează coaja.
Pepenii care au defecte pe coajă, mici deformațiuni, sunt mai dulci deoarece albinele au ajuns să polenizeze de mai multe ori florile. Pepenii alungiți, în formă cilindrică sunt mai zemoși, iar pepenii rotunzi sunt mai dulci.
Indiferent de soiul ales, un pepene corect ales trebuie să aibă codița uscată, atunci înseamnă că este copt. Dacă codița este verde, atunci înseamnă că a fost cules prea devreme.
Pepenele trebuie să fie greu. Prin coacere, el câștigă în greutate. Astfel, cu cât este mai greu, cu atât pepenele este mai copt.