Bunoaica: Să terminăm odată cu bâlciul ăsta

Minerii și energeticienii din Gorj așteaptă să fie votat proiectul de lege care i-ar putea ajuta să se pensioneze mai devreme. Protestatarii din Piața Prefecturii spun că au strâns câteva mii de semnături pe care le vor trimite la București în speranța că parlamentarii vor fi de partea lor și vor vota legea.

Sindicalistul Nicu Bunoaica s-a declarat încă o dată dezamăgit de faptul că parlamentarii liberali nu susțin proiectul pentru care se protestează în Piața Prefecturii de săptămâni întregi. „Dacă domnul Vîlceanu are argumente că nu este legal, să voteze cum vrea, în felul dânsului, dar să o bage odată, să terminăm odată cu bâlciul ăsta. Să vadă și oamenii cine e cu minerii și cine e împotriva lor. Noi am discutat cu toate partidele politice”, a declarat Nicu Bunoaica, la Radio Infinit.

În plus, liderul de sindicat de la Cariera Lupoaia a spus că a strâns în jur de patru mii de semnături de la mineri și energeticieni care susțin proiectul pentru reducerea vârstei de pensionare. „Avem peste patru mii de semnături depuse pentru proiect. Când se va duce la vot, le vom pune pe masă: Uitați câți dorim! Domnul Vîlceanu spunea că nu face legi pentru 30 de oameni. Nu vor beneficia doar 30, ci 12 mii de oameni. Ăia 30 care protestează sunt oameni care au grupă de muncă și pot ieși la pensie. Mi-au murit colegii în brațe bolnavi de tot felul de boli. De-asta sunt în Piața Prefecturii. Sunt oameni acolo care au fost furați pe față”, a mai spus Bunoaica.

Proiectul susținut de mineri a trecut de Senat și urmează să fie dezbătut și în Camera Deputaților. Parlamentarul PNL Dan Vîlceanu a explicat public că nu susține proiectul pentru că ar veni la pachet cu o cheltuială mult prea mare pentru Complexul Energetic Oltenia. În jur de 50 de milioane de euro pentru plata contribuțiilor salariaților astfel încât aceștia să se poată pensiona la 52 de ani dacă li s-ar acorda retroactiv grupa de muncă. 

Vineri va avea loc la Prefectură o discuție pe această temă, la care sunt invitați liderii de sindicat, administrația CE Oltenia, parlamentarii de Gorj, reprezentanții Casei de Pensii. Invitația a fost lansată de prefectul Răducan Morega.

Vizualizări: 3,713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: