Bunicuța din Peștișani care face măști pentru tot satul. Gratuit!

O bătrână din comuna gorjeană Peștișani a ajuns vedetă după ce a croit zeci de măști pe care le-a împărțit prin sat localnicilor. Femeia a fost croitoreasă și a ieșit la pensie de câțiva ani, dar nu a putut renunța la mașina de cusut. Acum a simțit că este nevoie să facă o faptă bună și a început să croiască măști de protecție. Le-a oferit vecinilor, medicului de familie ori vânzătoarelor de la magazinul din sat.

Doamna Speranța are 75 de ani și este din satul Brădiceni, comuna Peștișani. De câteva zile, caută material să facă măști de protecție mai ales când a aflat cât de important este să ne protejăm gura și nasul când ieșim din casă în pandemia de coronavirus. „Am început de câteva zile. Am făcut și din pânză, dar nu am fost foarte mulțumită. Acum le fac dintr-un material impermeabil. Am văzut cum arată măștile la televizor, că au pliuri. Așa am încercat să le fac și eu, cu elastic, să fie bune pentru toată lumea. Este nevoie acum de măști și nu se găsesc pe nicăieri, nici prin farmacii. Am făcut vreo 40 până acum. Le-am dat oamenilor pe drum, am dus la fete la magazin, la medicul de familie”, a povestit bătrâna.

În ciuda vârstei, are multă putere de muncă și oferă o adevărată lecție în această perioadă extrem de dificilă pentru omenire. Nu cere nimic în schimbul măștilor. „Am material să mai fac câteva zeci de măști, le măsor, spăl materialul, îl fierb mai întâi, apoi îl calc. Am fost croitoreasă o viață, mi-a plăcut. De când m-am căsătorit, stau la mașina de cusut. Îmi place și acum și mă simt bine când fac o faptă bună chiar dacă pentru mine nu e mare lucru, pentru oameni înseamnă mult, că nu au de unde să-și ia măștile”, a mai spus femeia.

Împarte măștile în fiecare zi pe ulițele din sat. Iese din casă doar când îi este permis, între 11 și 13, și imediat le termină. „E un gest foarte frumos. Un gest caritabil, de apreciat. Nu am găsit măști. Acum am primit una de la doamna Speranța. O știe tot satul că face măști și le dă oamenilor”, a spus o femeie din Brădiceni.

Vizualizări: 5,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: