Bătrânii de la Suseni beau apă cu E.coli!
Este oficial! Apa de la robinetele bătrânilor de la căminul Suseni este infestată cu E.coli și alți microbi. Aceasta este concluzia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, după ce a analizat mai multe probe de apă. În continuare, directorul Stelian Luca susține că oamenii nu sunt în pericol, pentru că le asigură apă plată, dar bătrânii îl contrazic și spun că beau în fiecare zi apă de la robinet. Ba mai mult, pentru a demonstra unui jurnalist că apa nu este „așa rea”, directorul a băut apă cu fecale!
S-a dovedit că apa de la căminul de la Suseni nu era potabilă în 2014 și nu este nici acum, la trei ani distanță. S-au luat probe de apă, iar rezultatele sunt cutremurătoare!
Verdict: Apa este cu încărcătură microbiană!
Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Gorj spun că apa care ajunge la robinetul căminului de bătrâni este industrială!!! Nici măcar menajeră, așa cum au susținut în unele declarații cei de la cămin. Practic, apa nu poate fi folosită deloc, deși în ultimii ani s-a folosit și pentru spălat sau curăţenie. Alții însă au și băut. „Apa este cu încărcătură microbiană, nu corespunde standardelor de potabilitate aşa cum ne-am şi aşteptat. Este o instalaţie veche şi de aici apar şi problemele referitoare la contaminarea apei din sursă”, a declarat Elena Pițian, purtător de cuvânt la DSP Gorj.
O lună pentru remedierea problemei
Bătrânii din cămin recunosc în fața camerelor de filmat că ei consumă apă de la robinet, nu apă plată. Purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență și Protecție Socială Gorj, Corina Drăgan, a declarat presei că persoanele care se fac vinovate de această situație vor răspunde disciplinar şi administrativ, dar şi penal, dacă se constată acest lucru. Fiind în fața dovezii, directorul Stelian Luca spune că a anunțat conducerea DGASPC de situație, dar că nu au luat măsuri.
DSP a dat conducerii căminului de bătrâni termen 30 de zile să remedieze problema apei. O soluție ar putea fi racordarea la reţeaua de apă a satului Suseni, însă acest lucru nu-i surâde primarului Adi Câmpeanu, susținând că ar scădea mult presiunea la apă.