Bani insuficienți pentru sistemul de alimentare cu apă și canalizare

Autoritățile locale din comuna Bolboși au primit prin programul ”Anghel Salighy”, fonduri pentru introducerea sistemului de canalizare în satele Ohaba și Valea dar și pentru extinderea rețelei de apă aici. S-au primit 15.000.000 de lei pentru ambele investiții deși ar fi nevoie de aproximativ 18.000.000 de lei. Cum bugetul local al primăriei nu ar putea susține această diferență, autoritățile locale au două variante, ori prioritizează investițiile ori caută bani în altă parte.

Satele Ohaba și Valea au fost cele mai private de investiții din toată comuna. Localnicii de aici sunt singurii care nu au apă curentă, iar de canalizare nici nu poate fi vorba în nici un sat al comunei. 

Autoritățile locale din Bolboși nici nu se pot bucura în totalitate de finanțarea primită pentru că banii sunt insuficienți.

”Am primit bani prin ”Anghel Saligny” pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă în satele Ohaba și Valea, dar și pentru introducerea sistemului de canalizare. Am primit 15.000.000 de lei și aveam nevoie de 18.000.000 de lei. Sistemul de canalizare acum îl începem în comună, că nu avem deloc. În primă fază m-am gândit să extind sistemul de alimentare cu apă pentru că localnicii de aici sunt singurii care nu au apă la robinet din toată comuna, iar apoi să mă apuc de canalizare.  Sigur nu pot să suplimentez cu bani de la bugetul local pentru că nu ne permitem sume așa mari. Poate găsim o altă sursă de finanțare să continuăm aici canalizare și să o extindem și în restul satelor”, a precizat primarul Viorel Rotaru.

Comuna Bolboși este formată din șapte sate, în cinci dintre ele este sistem de alimentară cu apă, iar canalizare nu este deloc.

Vizualizări: 771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: