Audieri chiar în ziua înmormântării lui Mîțu Stoian

Procurorii de la Reșița au programat audieri cu rudele și prietenii apropiați ai lui Petrică Mîțu Stoian chiar astăzi, în ziua înmormântării artistului.

Impresarul Doru Gușman a declarat că nu va sta foarte mult timp la declarații deoarece vrea să ia parte la înmormântare. „La audieri am venit. Domnul polițist nu a ajuns încă de la Reșița. A zis că vine să mă preia un coleg de la ei, să-mi ia datele, să câștigăm timp. Am înțeles că vine și sora lui. Mi-a promis că rezolvă repede, dacă nu rezolvă, eu plec la 11.00 orice ar fi”, a declarat impresarul lui Petrică Mîțu Stoian, miercuri, în momentul în care a ajuns la audieri.

Petrică Mîțu Stoian va fi înmormântat astăzi, la cimitirul Ungureni din Craiova. Marele artist va fi condus pe ultimul drum de prieteni, familie, dar și de către colegi. 

Audierile se fac în dosarul deschis la Reşiţa pentru ucidere din culpă. Până acum au confirmat doar Maria Tărchilă, sora interpretului de muzică populară, şi Doru Guşman, impresarul acestuia, că au fost chemaţi la sediul Inspectoratului de Poliţie Dolj pentru audieri.

Conform mai multor surse, poliţistul din Reşiţa ar audia mai multe persoane din anturajul lui Petrică Mîţu Stoian. Anchetatorii vor să afle cum a ajuns acesta la Clinica privată Nera din Reşiţa şi ce probleme de sănătate avea. "Ne-au chemat înainte de înmormântare, la ora 10. Mergem să declarăm ce ştim, din păcate, însă, nu ştim prea multe. Ne-au promis că nu ne ţin mult. La ora 12 începe slujba de înmormântare", a spus Maria Tărchilă, sora artistului.

Conform impresarului şi a surorii acestuia, Petrică Mîţu Stoian a suferit de cancer în 2019 şi avea extirpat un rinichi. Făcea controale periodice pentru a fi sigur că boala nu va recidiva. Aşa a ajuns pe data de 20 octombrie să facă un computer tomograf. I s-a spus că din punct de vedere oncologic nu existau probleme, dar avusese COVID şi avea plămânii afectaţi în proporţie de 30-40%.

"I s-a spus că are pe unul din plămâni un geam mat care o să dispară în timp. A aflat de pe internet, nu ştiu exact de unde că la acea clinică, prin procedurile de acolo, acel geam mat va dispărea mai repede şi a hotărât imediat să plece la Reşiţa", a declarat Doru Guşman, impresarul solistului.

Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a murit în seara de 6 noiembrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşita, unde fusese dus de urgenţă de la clinica privată unde trebuia să înceapă un tratament de 15 şedinţe în camera hiperbară.  

Petrică Mîţu Stoian era complet vaccinat anti-COVID, încă din februarie, și nu a știut că a trecut prin boală.

Vizualizări: 1,456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: