Au învins la limită penultima clasată din Liga 2!

Bucurie mare la ACS Viitorul Târgu Jiu după ce, echipa care joacă la Severin, a învins penultima clasată din Liga 2. Scorul partidei disputate la Turnu Măgurele a fost 1-0, CSM Alexandria fiind deja cu gândul la Liga 3 după ce a dat afară cinci jucători chiar înaintea acestui joc.

Având în față unul dintre cei mai slabi adversari din Liga 2, penultima clasată, CSM Alexandria, ACS Viitorul a reușit, cum era de așteptat, să se impună, la limită, scor 1-0, în fața unei echipe cu mari probleme. Pe lângă faptul că nu au prea câștigat meciuri mute în acest sezon, și nici nu au un teren de joc, cei de la Alexandria nu mai au nici un lot competitiv de Liga 2. Doar înaintea meciului cu ACS Viitorul cinci dintre jucătorii care au evoluat în tur au fost dați afară de la echipă, semn că cei de la Alexandria se pregătesc serios de Liga 3.

Echipa lui Călin Cojocaru, care s-a mutat de câteva luni la Severin, a profitat de jocul rezultatelor din ultima etapă de Liga 2 programată în 2023 și a ajuns pe locul șase cu o victorie obținută destul de greu în fața unui adversar accesibil.

Trecând, la limită, de CSM Alexandria, scor 1-0, cei dela ACS Viitorul au făcut un salt de patru locuri în clasament, de pe 10, tocmai pe 6, ultima poziție care asigură calificarea în play-off, depășind Steaua, Concordia, Ceahlăul sau Chindia, care n-au reușit să câștige niciuna ultimul lor joc programate în acest an.

Locul este însă unul de conjunctură având în vedere faptul că doar trei puncte despart locul 6 de locul 13 și numai 5 puncte de un loc retrogradabil.

În plus echipa va avea un program infernal în cele patru etape rămase de disputat din sezonul regulat, după vacanța de iarnă.

Începând cu 24 februarie, ACS Viitorul va întâlni CSC Şelimbăr (acasă, locul 1, 32 de puncte), Steaua (deplasare, locul 7, 22 puncte), CSM Slatina (acasă, locul 13, 20 puncte) și Gloria Buzău (deplasare, locul 5, 25 de puncte).

Pentru a păstra actualul loc au nevoie de un parcurs perfect, ceea ce e puțin probabil, având în vedere plecările de jucători din lot, din cauza neplății salariilor, dar și grevele obișnuite ale jucătorilor din perioadele de iarnă.

Vizualizări: 1,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: