Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Au depus acte medicale pentru a fi concediaţi din CE Oltenia

Sute de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia au depus acte medicale pentru a prinde un loc pe lista celor concediaţi colectiv la 1 iunie. Compania a redus programul de concedieri pe 2018 de la 740 de persoane la 200, dar au depus cereri că vor să plece 376 de salariaţi. Circa 170 au fost personal TESA şi angajaţi cu boli incurabile, adică făceau parte din categoriile încurajate de companie să depună cereri.

Dumitru Pîrvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, a spus că ceilalţi 30 trebuie selectaţi din cei 200 rămaşi, tot în funcţie de actele medicale depuse. „Sunt zeci de cazuri de colegi cu boli grave şi incurabile pe care le discutăm în şedinţele de comisie mixtă administraţie-sindicate. Cererile lor au fost aprobate, la fel cele de la TESA şi s-a ajuns la 170 de persoane. Pentru restul 30 trebuie făcută departajarea de către medicul CE Oltenia. Va fi o chestiune delicată, dacă nu va fi făcută cu transparenţă, vor fi probleme. Este posibil ca un salariat cu trei operaţii de hernie de disc să fie pe listă, altul cu două să nu fie”, a explicat Pîrvulescu la TV Sud.

Acesta a spus că liderii de sindicat s-au zbătut pentru a reduce numărul de concedieri, pentru că asta este una din menirile sindicatelor, să apere locurile de muncă. Pe de altă parte, este de înţeles dorinţa unor salariaţi să plece, fiind ultimul an în care se aplică ordonanţa care prevede venit de completare şi care le asigură celor plecaţi un venit lunar de 2.500 de lei, timp de 24 de luni. Pîrvulescu a spus că sindicatele vor face demersuri pentru o nouă ordonanţă de acest tip, atât pentru minerii din Oltenia, cât şi pentru cei din Valea Jiului. (A.A.)

Vizualizări: 5,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: