Așteaptă apă la robinete. "Este nenorocire. Stăm și ne uităm cum se usucă tot!"

Autoritățile din Tismana au reușit să deblocheze proiectul prin care va fi rezolvată problema apei în satele Topești și Vâlcele. Ani la rând, proiectul nu a primit avizul instituțiilor de mediu pentru că a trebuit să demonstreze că nu afectează habitatul liliecilor și lupilor. În cele din urmă, investiția a fost demarată, însă nu se știe exact când se vor bucura de apă fără întrerupere localnicii din cele două sate.

Pe timp de caniculă, câteva sute de oameni care mai locuiesc în cele două sate suferă de sete. Apa vine la program. În gospodăriile de pe dealuri, uneori nu ajunge deloc. "Este nenorocire. Ne uităm cum se usucă tot. Vara, când e caniculă, când e secetă, noi nu avem apă la robinete. Trebuie să cărăm cu gălețile. Mi s-au lungit mâinile de la cât am cărat. De când sunt eu aici, de aproape 80 de ani, tot așa ne-am chinuit. Apa este doar noaptea, de cele mai multe ori", ne-a spus un localnic din Vâlcele.

"Acum este doar până la jumătatea satului. Mai sus nu urcă. Se anunță caniculă și mai mare așa că nici nu avem vreo așteptare. Au început să facă aducțiunea cea nouă, dar nu cred că mai prind eu ziua aia când o să avem apă mereu la robinet", a spus un alt localnic.

În lipsă de soluții, până când aducțiunea va fi gata și vor avea apă la robinete, oamenii se descurcă așa cum pot. "Am captat niște apă de ploaie, când a mai plouat, cât să avem să dăm la păsări și să punem la flori. Spălăm hainele la lighean, că n-avem altă variantă. Degeaba avem mașină de spălat. Totul s-a uscat în grădini. E ars de soare, că nu mai e apă în fântâni nici să mai punem la o legumă", a spus, cu amărăciune, o altă femeie.

De noua investiție ar urma să se bucure localnicii din Topești și Vâlcele. În total, circa 400 de oameni.

Vizualizări: 2,594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: