Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Armata de mineri, în marş pe străzile din Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a autorizat protestul minerilor şi energeticienilor de la Complexul Energetic Oltenia. 5000 de mineri vor mărşălui pe străzi joi de la 12.00 la 17.00 şi vineri de la 12.00 la 16.00. Minerii solicitaseră ca şi protestul din data de 31 mai să ţină până la ora 17, însă din cauza manifestărilor de Ziua Copilului nu s-a acceptat. Autorităţile nu au acceptat nici traseul Federaţiei Naţionale Mine Energie. Minerii nu au voie să meargă la sediul CE Oltenia, pe motiv că acesta este situat aproape de gară.

Minierii intenţionau să mărşăluiască pe traseul: platforma Interex - pe strada Termocentralei - Bulevardul Republicii - A.I. Cuza - Bulevardul Unirii - Bulevardul Brâncuşi, până în Piaţa Prefecturii.

Dar, autorităţile au scos din traseu zona Gării, unde se află sediul Complexului Oltenia. „S-a modificat şi traseul, comisia poate lua măsura să interzică desfăşurarea, pentru că e interzisă prin lege în imediata apropiere a gării, a obiectivelor miliare, unităţilor economice, spitalelor, etc. Traseul va fi: platforma Interex - Aleea Digului - strada 14 Octombrie - strada Victoriei - strada 30 Decembrie - Bulevardul Republicii şi Piaţa Prefecturii. Marşul de protest se finalizează tot acolo”, a precizat  Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Gorj.

Care sunt revendicările protestatarilor

Minerii şi energeticienii sunt nemulţumiţi de reducerea programului de lucru de la cinci la patru zile şi implicit a salariilor cu 20-25%. Una din revendicările FNME se referă la respectarea nivelurilor de salarizare stabilite prin Contractul Colectiv de Muncă pe 2013-2014, încălcat în mai multe rânduri de administraţie. FNME cere conducerii CE Oltenia „demiterea tuturor celor care au comis abuzuri împotriva a mii de salariaţi ai CEO şi au încălcat CCM 2013-2014 prin tăierea abuzivă şi ilegală a drepturilor salariale”.

Alte revendicări se referă la acordarea alimentaţiei de protecţie, potrivit legii, dar şi la asigurarea echipamentelor de lucru şi de protecţie. Sindicatele din mine-energie au solicitat răspunsuri legate de programul de lucru al CE Oltenia pe 2013 al fiecărei subunităţi, având în vedere că unele grupuri energetice sau chiar termocentrale sunt oprite de foarte mult timp. O altă solicitare este prezentarea programului de restructurare pe următorii ani, mai ales că directorii CE Oltenia vorbesc public de mii de concedieri în următorii ani, fără să existe vreo notificare a sindicatelor în acest sens.

PRESIUNI

Ieri au apărut şi primele informaţii că în unităţi se fac presiuni asupra salariaţilor participanţi la marş. Unii salariaţi sunt avertizaţi că, atunci când vor fi făcute concedieri, vor fi primii pe listă. Mai mult, acestora nu li se aprobă zilele de concediu pentru a participa la manifestare. 

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: