Ardei umpluți cu varză pentru iarnă

Gospodinele au o serie de secrete de conservare a ardeilor pentru perioada de iarnă, iar una dintre metode este de a conserva ardeiul umplut cu varză tocată şi morcovi. Rezultatul este unul delicios şi ardeii pot fi consumaţi iarna cu orice fel de friptură.

Ardei umpluți cu varză sunt perfecţi pentru perioada de iarnă fiind un mod foarte simplu de conservare a acestora. Reţeta nu este deloc complicată şi nu necesită mult timp pentru a o pregăti.

Ingrediente:

    3 kg ardei

    2-3 kg varză

    2 morcovi

    3-4 căței de usturoi

    1 l apă

    200 g zahăr

    1 lingură sare

    200 ml oțet

    100 ml ulei

Modul de preparare: Curățăm ardeii de semințe tăind partea de jos cu un cuţit. Varza o tăiem fidea și iar morcovul îl dăm prin răzătoare. Amestecăm totul foarte bine iar la final adăugăm sarea și usturoiul.

Umplem ardeii cu compoziția pregătită anterior din varză şi morcovi.

Pentru marinadă, turnăm apa într-un vas şi adăugăm oțetul, zahărul, sarea şi uleiul după care amestecăm bine.

Fierbem pe foc mic până la primul clocot, pe urmă turnăm marinada în vasul cu ardei umpluți.

Punem apoi vasul la fiert, pe foc mic, timp de 12 minute iar la  final, repartizăm ardeii în borcane.

Vizualizări: 1,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: