Aprobare de la Guvernul României pentru un nou stadion!

S-au făcut noi pași pentru construirea a încă unui stadion nou în România. Este vorba despre noua arenă care se dorește la Oradea, acolo unde, din această vară, municipiul reședință a județului Bihor are din nou echipă de fotbal în Liga 2 după o pauză de opt ani.

Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ”Lucrări de interes public local pentru construcții cu caracter educativ și sportiv și infrastructura aferentă acestora – Construire Complex Sportiv – Obiectiv 1, municipiul Oradea, str. Făgărașului, nr. 2, județul Bihor, realizat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI)”.

Noul stadion din Oradea nu va fi pe locul celui actual, ”Iuliu Bodola”, aflat în partea de nord a municipiului, ci va fi construit lângă Baza Sportivă Tineretului, între strada Făgărașului, strada Traian Blajovici, Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” și Gradina Zoologică, adică destul de aproape de centru.

Este nevoie de o relocare a Grădinii Zoologice, iar reprezentanții municipalității doresc să ia legătura, în acest sens, cu autoritățile din Sânmartin, a informat Bihon.ro, pentru o mutare a animalelor în pădurea care aparține de comuna lipită de Oradea la sud. Dacă totul decurge conform planului, cel mai probabil în toamna anului 2025 vor demara lucrările pentru noul stadion.

Noul stadion va avea circa 16 mii de locuri și va costa, la estimările de acum, aproximativ 95 de milioane de euro, potrivit unui anunț al primarului municipiului Oradea.

Mesajul primarului a fost răspândit și de FC Bihor, care, la rândul său, a avut o părere despre aprobarea venită de la Guvern.

”Suntem încântați să vă anunțăm că noul nostru stadion a fost aprobat! Aceasta va fi noua noastră casă, locul unde vom scrie împreună istoria fotbalului bihorean. Vestea a fost anunțată astăzi de domnul primar al municipiului Oradea, Florin Birta.

Vă mulțumim pentru susținere și abia așteptăm să ne bucurăm de momente memorabile alături de voi! Hai Bihoru’!”, a comunicat clubul nou-promovat în Liga 2.

Valoarea investiției este de 355.110.000 de lei și va fi realizată prin Programul național de construcții de interes public sau social derulat de Compania Națională de Investiții S.A.

Vizualizări: 956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: