Antreprenor de la 16 ani. Cine a construit Conacul Olarilor!

S-a apucat de afaceri la 16 ani, a avut sprijinul și încrederea familiei, iar acum este un antreprenor de succes. A pornit de la a construi rețele de internet împreună cu prietenii, dar și-a dorit mai mult. A visat la un conac și în cele din urmă și l-a construit. Este pe scurt povestea lui Mihai Olaru, un tânăr de 33 de ani din Baia de Fier, județul Gorj, care a reușit să înregistreze în 2021 o cifră de afaceri de 400.000 de euro din activitățile desfășurate.

Mihai Olaru era licean pe vremea când s-a hotărât să-și câștige singur existența sau măcar banii de buzunar.

”Aveam 16 ani când m-am apucat de treabă, împreună cu doi prieteni buni. Mai exact, ne-am apucat să construim rețele de internet. La 18 ani am decis să fac un credit, bineînțeles cu ajutorul părinților care m-au girat, punând gaj apartamentul. Am plecat cu un credit de 20.000 de euro pe care mi l-am asumat, cu promisiunea că îl voi achita, dar și cu amenințarea că ne vom muta la țară dacă pierdem apartamentul. Familia mea nu avea pe atunci o situație financiară foarte bună, dar a avut încredere în mine. La 20 de ani, am vândut rețeaua unui operator important și am decis să-mi diversific activitatea în service și vânzări în domeniul IT”, povestește Mihai Olaru.

Nu s-a oprit aici. ”Am depus apoi primele două proiecte pe fonduri europene și le-am câștigat pe ambele, mai exact pentru o tipografie și o pensiune. Prima pensiune se numește ”Casa de sub piatră” și am construit-o la Baia de Fier, la bunicii mei, o pensiune cu patru camere, dar am realizat că, pentru a performa în turism, trebuie o capacitate de cazare mai mare”, a mai spus tânărul om de afaceri.

Așa a început povestea de la Conacul Olarilor. ”Pentru că m-am îndrăgostit de obiceiurile și tradițiile gorjenești, de simbolistică, dar și de oameni, am vrut inițial să cumpăr un conac, numai că prețurile erau ireale. Toate conacele erau foarte deteriorate și trebuia să investesc foarte mulți bani și nu aveam. Am depus un proiect, am primit finanțarea și m-am apucat să construiesc unul. Conacul este o poveste de la început până la final, camerele sunt diferite, unele au simboluri dacice, altele lada de zestre, unele au elemente de tâmplărie, fiecare este unică în felul ei. Am avut noroc să întâlnesc oameni pasionați, meșteri pricepuți și am realizat ceva deosebit. Conacul a fost construit având la bază tradițiile. Afacerea cu turismul este una de familie, iar pensiunea este ridicată în memoria tatălui meu, care a decedat”, a mai spus Mihai.

Conacul Olarilor nu a dus lipsă de vizitatori, mai ales că aici au fost organizate tot felul de ateliere și activități de creație.

”Activitățile la conac au început cu câțiva ani în urmă, iar atelierele de creație mai de curând. O să avem în data de 16 martie un atelier de pictură la care vor participa copii din 5 țări. Același atelier va fi și în data de 29 martie”, povestește Mihai Olaru.

De puțin timp, tânărul are și activitate politică. Acesta este consilier județean PNL și a reușit, din opoziție, să convingă administrația județeană să aloce bani pentru organizațiile neguvernamentale din județ.

Galerie foto




Vizualizări: 3,132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: