Ani grei de puşcărie pentru criminalul din „Elodia 2”
Bărbatul din Târgu Cărbuneşti care a fost acuzat de procurori că şi-ar fi omorât un prieten în anul 2010 şi al cărui cadavru nu a fost găsit nici până acum a fost condamnat miercuri de Tribunalul Gorj la aproape două decenii de închisoare cu executare.
Felix Dianu a negat mereu acuzaţiile, dar probele de la dosar au dus în cele din urmă la condamnarea sa la 19 ani de detenţie. Daniel Nistor a plecat împreună cu acesta pe 15 februarie 2010 spre o direcţie necunoscută, inculpatul fiind la volanul maşinii sale. Ulterior, Nistor a dispărut fără urmă, iar Dianu Felix a apelat la tot felul de tertipuri pentru a le da de înţeles rudelor acestuia că bărbatul ar fi plecat în străinătate şi că acolo nu ar mai şti nimeni nimic de soarta lui.
În realitate, lucrurile au stat altfel şi probele pe care anchetatorii le-au strâns la dosar au dus acum la condamnarea gorjeanului care devine un fel de „Cioacă 2”. Cazul său seamănă cu dispariţia Elodiei Ghinescu, avocata despre care nimeni nu mai ştie nimic, fostul soţ al acesteia, Cristian Cioacă, fiind apoi condamnat cu executare, chiar dacă nu a fost descoperit cadavrul. La fel stau lucrurile şi pentru Dianu Felix, pe parcursul întregului proces acesta declarând doar că el este nevinovat şi că nu ştie nimic despre Nistor. Dispariţia victimei s-a produs în condiţiile în care inculpatul avea o relaţie amoroasă cu fosta soţie a lui Nistor.
Una dintre probele care l-a înfundat definitiv pe Dianu Felix în acest dosar s-a bazat pe faptul că telefonul inculpatului a fost folosit cu cartele lui Nistor pentru transmiterea unui mesaj de tipul „Sunt an Bulgaria, nu mă căutaţi”. Procurorul de şedinţă din acest dosar a insistat în pledoaria finală asupra faptului că mesajul scris greşit, cu „” din a în loc de „Δ din i, a fost redactat de fiul inculpatului şi transmis la o listă mai lungă de destinatari, unii dintre aceştia mirându-se de ce primesc un astfel de mesaj din partea lui Nistor, mai ales că nu vorbiseră cu el de o bună bucată de timp. Ulterior, Dianu Felix şi-a vândut telefonul către un localnic, noul cumpărător recunoscând de la cine a luat aparatul, în timp ce inculpatul a negat cât a putut că ar fi fost el vreodată posesorul acelui telefon.
Argumentele tehnice l-au făcut în cele din urmă să îşi „amintească” faptul că a folosit o lungă perioadă de timp acel telefon.
Instanţa l-a obligat pe inculpat şi să suporte despăgubiri morale faţă de familia victimei în cuantum de 400.000 de lei. Decizia de acum a judecătorilor nu este definitivă, putând fi contestată. Asta înseamnă că Dianu Felix mai are un răgaz de câteva luni până va ajunge în spatele gratiilor să execute pedeapsa, dacă sentinţa dispusă acum va fi menţinută şi la Curtea de Apel Craiova.