Angajaţii Diviziei Miniere nu vor să părăsească sediul
Cei peste două sute de angajaţi ai Diviziei Miniere, care-şi desfăşoară activitatea în fostul sediul al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), nu vor să se mute la Rovinari. Într-o şedinţă AGA a fost votată propunerea ca sediul CE Oltenia să fie mutat la Târgu Jiu în sediul SNLO, iar angajaţii Diviziei Miniere trebuie să facă naveta la Rovinari.
Adresa înaintată pe 2 octombrie de liderul de sindicat al angajaţilor din Divizia Minieră-sediu, semnată de Laviniu Popescu, aduce argumente pentru evitarea acestora la Rovinari. Popescu cere USMO şi FNME, ambele sindicate conduse de Marin Condescu, să facă ceva pentru ca 200 de angajaţi să nu facă naveta.
Nu vor să plece
Sindicaliştii din Divizia Minieră - Sediu se opun mutării sediului unităţii din vechea clădire SNLO, unde ar urma să fie stabilit sediul Complexului Energetic Oltenia. De fapt, Popescu spune că acest lucru a fost aprobat într-o şedinţă AGA. Membrii sindicatului sunt nemulţumiţi că nu s-a mers pe ideea iniţială, aceea ca sediul CEO să fie la etajul 4 al SNLO, spaţiul aparţinând firmei Rovigo şi se doreşte mutarea Diviziei Miniere la Rovinari. „Administraţia procedează neprincipial, neconsultând sindicatul îndrituit, prin aceasta creând o stare totală de nemulţumire, de stres, disconfort psihic, o stare nepotrivită desfăşurării normale a activităţii“, se arată în plângerea depusă la USMO.
Sindicatul de la SNLO avertizează că administraţia este obligată, invocând o serie de legi, să anunţe USMO despre orice acţiune care afectează angajaţii.
Printre argumentele aduse de şeful sindicatului, Laviniu Popescu, se numără şi faptul că sediul în care este acum Divizia Minieră este în proprietatea companiei iar achiziţia a fost făcută din banii minerilor şi aminteşte de naveta pe care mai mulţi angajaţi vor fi nevoiţi să o facă la serviciu din localităţi precum Petroşani, Vâlcea, Sadu sau Cărbuneşti.
Mai mult, sindicalistul scrie în plângerea adresată USMO că salariaţii au acceptat un salariu mai mic tocmai pentru că nu erau nevoiţi să facă naveta.
Peste 200 de angajaşi vor face naveta la Rovinari, iar pentru asta va fi nevoie de patru autocare, costurile fiind foarte mari, mai spune sindicalistul Laviniu Popescu. În final, aceştia cer USMO şi FNME ajutorul pentru păstrarea sediului la Târgu Jiu.