Angajații Aparegio, "descinderi" două zile în stațiunea Rânca

Două zile la rând, mai mulți angajați de la Aparegio au făcut verificări în zona turistică Rânca. Echipele de intervenție au montat apometre, au căutat branșamente ilegale și au tăiat apa unde proprietarii de case de vacanță au refuzat să încheie contracte ori să plătească apa. De partea cealaltă, mulți cabanieri spun că acțiunile sunt nejustificate și abuzive.

Zona Rânca a fost împânzită de angajați de la Aparegio. "Vineri şi sâmbată, echipe ale operatorului Aparegio Gorj SA s-au aflat în statiunea montană Rânca. S-au efectuat lucrari de contorizare, depistare a consumurilor frauduloase, încheiere de noi contracte şi nu în ultimul rând, recuperari creanțe. Rugam pe aceasta cale, pe toți cei care utilizeazã retelele de alimentare cu apă ale UAT Novaci şi Baia de Fier, să încheie contract de furnizare cu operatorul. Dacă timpul va permite, actiunile vor continua", a transmis Aparegio.

Cei de la compania de apă spun că foarte puțini proprietari din Rânca au semnat contracte cu Aparegio. Unii refuză, alții sunt de negăsit. Cei de la Aparegio susțin că mulți proprietari consumă apă ilegal. "Asta e motivul pentru care noi vrem să intre toată lumea în legalitate deoarece consumul de apă este nejustificat comparativ cu numărul de contracte. Au refuzat şi refuză, în continuare, încheierea unor contracte pentru serviciile pe care le prestăm. Utilizatorii sunt prezenţi în perioada de iarnă. În perioada asta e mai greu să găsim proprietarii. Dar am venit și iarna, și în zăpadă, și prin viscol și tot n-am găsit pe nimeni", a declarat Rodica Dungă, reprezentantă a companiei de apă.

Timp de două zile, echipele din teren au săpat după branșamente ilegale ori au montat apometre acolo unde s-au înțeles cu proprietarii. De asemenea, au încheiat și mai multe contracte pentru furnizarea apei. Au fost făcute însă și debranșări acolo unde n-au găsit înțelegere.

Când a fost vorba să sape după conducte, nu a fost o muncă prea ușoară. Fiind conducte introduse în urmă cu aproape zece ani, n-a fost deloc simplu să găsească din prima conductele și au fost nevoiți să sape adevărate șanțuri pe drumuri.

De partea cealaltă, mulți cabanieri reclamă că acțiunea în forță a urmărit doar câțiva proprietari care au contestat mereu modul de lucru al celor de la Aparegio și activitatea angajaților care răspund de zona Rânca. Proprietarii de cabane resping acuzațiile de furt și spun că toată lumea plătește apa, iar controalele ar fi, de fapt, "cu dedicație". Aceștia au mai spus că operatorul de apă ar trebui să se asigure că stațiunea nu va mai rămâne fără apă și abia apoi să "descindă" în stațiune.

Sistemul de alimentare cu apă și canalizarea din Rânca a fost mereu sămânță de scandal. În fiecare iarnă, multe cabane au rămas fără apă din cauza consumului prea mare și al rezervelor prea mici de apă. În viitorul sezon, Aparegio a dat asigurări că nu vor mai fi astfel de probleme pentru că vor fi umplute trei noi bazine ce vor alimenta cabanele.

Galerie foto





Vizualizări: 1,552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: