ALERTĂ: Fondul de salarii în CE Oltenia scade cu 2.400 de miliarde
Liderul de sindicat de la Minerul Rovinari, Marin Golea, a declarat că în aceste zile a pornit o campanie împotriva preşedinţilor sindicatelor de la carierele din zonă, cu scopul de a se ajunge la el. Golea crede că această campanie este concertată de administraţie cu scopul de a scăpa de actualii lideri, în contextul negocierilor actului adiţional de la CCM, ce vor începe în decembrie. Golea crede că situaţia salarizării din CE Oltenia va fi foarte gravă, dar că la negocieri sindicatele nu vor mai ceda.
Marin Golea spune că nu se strâng semnături pentru demiterea sa. La Poiana, un electrician a început o campanie de strângere de semnături pentru schimbarea liderului Ion Răducu, supărat că sindicatele nu au reuşit să-l ajute să devină inginer, spune Golea. Demersuri se fac şi la Cariera Gârla, iar acolo acţiunile sunt conduse de un lider PSD. Marin Golea spune că ţinta ar fi el, dar pentru demiterea sa este nevoie de 1800 de semnături. Din discuţiile cu oamenii, Golea sugerează că mai repede s-ar strânge semnături pentru demiterea conducerii, deoarece sunt mulţi nemulţumiţi.
Marin Golea mai spune că noua problemă a administraţiei este reprezentată de negocierile unui act adiţional pentru 2014, pe care Laurenţiu Ciurel le tot evită. Golea spune că rezultatele economice ale societăţii sunt grave, iar administraţia a vândut energie sub costul de producţie. „Din calculele pe care le-am făcut, în 2014 fondul de salarii scade cu 2400 de miliarde, ceea ce înseamnă că vom avea doar salariul şi sporul de vechime. Nimic altceva. Eu asta cred“, spune Golea, care adaugă că s-ar putea câştiga ceva la salariu doar dacă vor fi externalizate cele două cariere, Berbeşti şi Husnicioara.
El mai reproşează conducerii că oamenii nu au cu ce să lucreze în carieră. „Chiar mi-a spus cineva că se duce în târgul de maşini şi cumpără, cu banii lui, ce are nevoie ca să poată să-şi facă treaba“, explică liderul.